Menu

Hvordan tænker du?

Blogindlæg er alene et udtryk for skribentens holdning.

Af: Lehnart Falk

16.05.2020

Vi lever alle i den samme verden, men vi tolker den forskelligt, alt efter temperament og øjeblikkelige psykiske behov.

Coop havde en helsides udtalelse i mange aviser. Det er ikke en annonce men, en positiv udtalelse under overskriften er ”Mod lysere tider.” Artiklen begynder med ordene: ”Udenfor bliver det lysere, og dagene længere. Langsomt men sikkert nærmer sommeren sig.” Artiklen, der oser af positivitet, handler om, hvordan Danmark genstartes og igen lukkes op.

Jeg har gået udenfor og arbejdet de seneste dage, godt nok har solen skinnet, men det har været bidende koldt, med vindstød op til stiv kuling som også styrker kuldefaktoren. Min næse har været rød og fingrene stive, og nu lover de nattefrost igen. Jeg har ikke lige kunnet se forårstegnene! Og så taler artiklen positivt om at genstarte Danmark, men avisen er fuld af aflysninger. Det ene store arrangement efter det andet udsættes eller aflyses helt. Selv Adventisternes Generalforsamling er udsat et helt år.

Nogle mennesker er meget optaget af tegnene for verdens afslutning og Kristi genkomst. De leder efter tegn og argumenter for, at nu sker det snart. De irriteres af andres ligegyldighed og tilsyneladende manglende interesse for ’sagen’. Men de får deres behov for bekræftelse dækket, i hvert fald bruges hvert eneste påskud til at sige, nu kommer Jesus snart. Selv en Corona krise kan bruges som et tegn for verdens ende.

Andre ryster på hovedet og gør opmærksomt på, at der altid har været store plager, og at Covid 19 ’krisen’ kun er blevet så stor, fordi medierne har blæst den op, og fordi der er stemmer i at virke som handlingskraftig. Årsagen til at man nu lukker Danmark op, er at vi alle skal immuniseres gennem smitte. Ellers stopper spredningen aldrig.

Vi lever alle i den samme verden, men vi tolker den forskelligt, alt efter temperament og øjeblikkelige psykiske behov. Skaden opstår, når vi irriteres over andres ’tilsyneladende frelsthed’, når de hele tiden taler om tegnene, eller modsat ’demonstrerer deres ligegyldighed’, når de ikke kan se, at nu sker det snart. Fakta er at uanset din og min tolkning, så kommer sommeren. Det gør Jesu genkomst også, så hvorfor den store ståhej?