Menu

Nyheder

Verdenskonference for Helse og Livsstil

18.07.2019

Foto: Loma Linda University Health
Tekst: Orion Hunter, Adventist News Network

Fra den 9. til 13. juli 2019 afholdt Adventistkirkens globale helseafdeling sin tredje globale konference om sundhed og livsstil på Loma Linda University i USA.

Den første globale konference blev afholdt i Genève i 2009, og er vokset siden. Dette bliver første gang, konferencen afholdes i USA.

På dette års konference er der særligt fokus på at oplyse folk om det uopløselige forhold mellem sind, krop og ånd. Målet er at vise, hvordan hvert aspekt af vores eksistens påvirker de andre.
Folk tænker ofte på sundhed som noget rent fysisk. Der er dog et stærkt samspil mellem mental, fysisk, social og åndelig sundhed. Dr. Peter Landless, direktør for Adventistkirkens globale helseafdeling mener, at en vellykket konference vil betyde, at folk kommer til den forståelse, at det adventistiske helsesyn er holistisk. Det er ikke kun krop og hvad vi spiser. Det er, hvordan vi sover, vores forbundethed til cellulære enheder og anden teknologi, og hvordan vi tilbeder.

Verdenskonferencen for Helse og Livsstil har talere fra hele verden, som vil dele personlig og global forskning om, hvordan din hjerne og krop interagerer, og hvordan vores livsstil påvirker vores holistiske væsens helbred. Heriblandt er Gary Frazer, seniorforsker i den adventistiske helseforskning, David Williams, en Harvard-kandidat og en af ​​de mest anerkendte forskere i verden, og Ted N.C. Wilson, leder for Adventistkirkens Verdenskirke.

De to første konferencer i Genève har haft en ubestridelig indflydelse på det globale samfund. Williams Costa, kommunikationschef for Adventistkirkens Verdenskirke sagde: “Det var fantastisk at se folk fra hele verden konvergere for at fremme forebyggende sundhed. Årsagen til de fleste sygdomme er, at folk følger den forkerte livsstil. At se så mange nationer samlet, for at fremme dette budskab var ekstraordinært.

Der er store fordele ved at holde konferencen i USA, herunder det smukke Loma Linda University, men det er en udfordring at få folk til at deltage fra udlandet, på grund af vanskelighederne med at få visum.

Til spørgsmålet “hvad der ville ske, når konferencen var afsluttet”, svarede Dr. Landless: “Det kommer ikke til at være afsluttet, før Jesus kommer. Arbejdet fortsætter. Vi er ikke gearet til at køre fra begivenhed til begivenhed – dette er en rejse. Det er en rejse for at inspirere divisioner, inspirere institutioner, inspirere konferencer og inspirere kirker til at fortsætte dette arbejde hele året rundt. ” Han tilføjede, at målet er, at hver kirke skal være et sundhedscenter for samfundet, og hvert medlem en sundhedspædagog eller medicinsk missionær. “Det er vigtigt at forstå, at dette ikke er en begivenhedsdrevet ting, men en rejse der fortsætter,” forklarede han.

Læs mere her

Til oversigt