Menu

Nyheder

TED Bibelkonference på Newbold

29.06.2019

Tekst og foto: tedNEWS Staff, Victor Hulbert

“Kristendommen som standard er væk,” lyder en overskrift i Storbritanniens The Guardian. Med henvisning til en rapport fra Stephen Bullivant, professor i teologi og religionenssociologi ved St. Mary’s University i London, konkluderes det, at “den nye standardholdning er ‘ingen religion’, og de få der er religiøse, ser sig selv svømme imod tidevandet.”

Omkring 125 deltagere fra alle dele af Europa var samlet på Newbold College of Higher Education fra 17.-19. juni i år, og diskuterede en rig og udfordrende blanding af teologi og praktik.
“Hvilken oplevelse! Jeg er så glad for, at jeg kunne deltage,” siger Carolyn Shultz, et medlem af Nordengland-Konferencen. “Emnerne var så relevante for nutiden, talerne var inspirerende, organiseringen var fantastisk, og fællesskabet og netværket var opmuntrende og sjovt! Ikke kun var denne konference informativ, det gav mig nyt håb i en dysfunktionel verden.”

Emnerne omfattede meget praktiske spørgsmål om, hvordan man er en kirke i det 21. århundredes Europa.
Dr. Daniel Duda beskrev adventistidentitetens skiftende historie. Med den varierede og komplekse historie gav Duda derefter løsningen ved at gentage spørgsmålet om, at Jesus spurgte disiplene i Caesarea Philippi: “Hvem siger du, Menneskesønnen er?” Peter svarede præcist: “Du er Kristus, Sønnen af den levende Gud. ” Spørgsmålet var ikke: “Hvad tænker folk om min prædiken, eller mine lignelser?” Duda noterede sig, at Jesus spørger om identitet. Med andre ord konkluderede Duda “Jesu person går forud for Jesu doktriner.”

Denne ide tiltalte virkelig Svjetlana Veble, Executive Secretary for The Adriatic Union. “Der var mange ekstraordinære præsentationer på denne bibelkonference,” sagde hun, “men præsentationen fra ​​Daniel Duda,”Adventistisk Identitet”, har sagt mig mest. Hans stil og klarhed giver mig inspiration og bekræftede mine overbevisninger.”
João Martins er helt enig, men som administrerende direktør for ADRA Europe bemærkede han også, at det var yderst nyttigt og oplysende at se den retning, kirken tager for at åbne mere for samfund og forstå de ansvar, vi står med. “Efter min mening er det den rigtige måde at lykkes med missionen i Europa”, sagde han.
Denne præsentation vil sammen med andre blive tilgængelige på TED YouTube-kanalen.

Andre blev imponeret af både Dr. Tihomir Lazićs musikalske evner og hans evne til at præsentere et klart billede af, hvor Syvende Dags Adventistkirken ligger i det 21. århundrede. “Vi er ikke kun forkyndere, vi er budskabet,” sagde han. “Det 21. århundredes Europa ønsker at se, hvem du er først, og så vil de lytte til din besked!” Han understregede behovet for ægthed.
Dette imponerede Neven Klačmer fra Kroatien. “Dr Lazić gav mig nogle meget praktiske ideer baseret på Bibelen og hvordan Ånden arbejder i os, gennem os og vigtigst, omkring os.

Mange oplæg, fælles måltider og netværkstid blev føjet til, og præsentanternes ideer førte til et par diskussioner om aftenen. Men hvilken forskel vil det få, når folk vender hjem?
“Jeg kommer hjem med en endnu større motivation til at leve Guds kærlighed i verden og være mere bevidst om at være Guds øjne, mund, hjerte og hænder i en ødelagt verden”, siger direktør for TED Family Ministries, Karen Holford.
Lægmedlem, Erica Hole udtaler: “Jeg satte pris på den forfriskende dynamik af åbenhed i præsentationenes udforskning af adventistisk identitet, deres ærlige anerkendelse af Kirkens udfordring, mens de stadig udtrykker en vilje til at holde fast ved det og være instrumenter til Guds næring og helbredelse. “Det havde også et praktisk resultat:” Deltagelse i konferencen fik mig til at være et bedre menneske. Efter Dr. Kuhns præsentation om missionsteologi fandt jeg mig selv på banegården involveret i en smuk smalltalk med billetsælgeren, som jeg tidligere opfattede som rutinemæssig, brysk og ubehagelig overfor alle sine kunder. ”

Robert Csizmadia udtaler, at han som leder er glad for, at han kunne få en dybere forståelse for vigtige spørgsmål, som vores kirke kæmper med, herunder identitet, og Sigve Tonstads præsentation om ‘Fællesskabet og Kommissionen i Åbenbaringen’ har igen tvunget ham til at tænke ‘ud af boksen’ med hensyn til mission og hvordan han genlæser Bibelen.

Læs mere her

 

Til oversigt