Menu

Nyheder

Projekt om "Usikkerhed"

04.08.2019

Billede: Keila Trejo, Inter-American Division News
Tekst: Libna Stevens, Inter-American Division News/tedNEWS

 

”I de seneste tre år har de to europæiske afdelinger samarbejdet gennem GAiN Europe for at producere bla.  ‘Dette er min mission’, ‘Global Refugee Sabbath’ og ‘Fathers’.
Det seneste projekt; ‘Usikkerhed’, er det mest ambitiøse hidtil, og involverer endnu flere studier over hele verden. Usikkerhedsproduktionen vil undersøge krydset mellem tvivl, tro og håb for fremtiden.

En gruppe mediefolk fra Syvende Dags Adventistkirken over hele verden mødtes for nylig for at arbejde på et tværmedieprojekt, der vil bringe håb til enhver, der står over for usikkerhed i deres liv. Den udvalgte gruppe fra flere adventistiske mediecentre brainstormede, bad og udformede det kreative projekt under møde i Inter-American Divisions hovedkvarter i Miami, Florida, USA, den 9.-10. Juli 2019.

“Usikkerhed er et eksistentielt tema, der er til stede i enhver persons liv i dag, uanset årsag eller religion, så vi har mulighed for at hjælpe, vejlede og inspirere publikum, ved at vise dem vigtigheden af ​​det budskab om håb, vi lever i,” sagde Adrian Dure, senior koordinator for tværmedieprojektet og dokumentarfilmdirektør fra Stimme der Hoffnung, Adventistkirkens europæiske mediecenter i Tyskland.

Det internationale tværmedieprojekt vil vise de måder, hvorpå usikkerhed spiller en rolle, sammen med metoder til at håndtere usikkerhed og den vækst, det kan medføre, sluttede Dure. Det vil omfatte flere typer medieprojekter, herunder en interkulturel dokumentarfilm sammensat af historier fra forskellige regioner, en bog, en kampagne med korte videoklip til sociale medier og to produktioner fra den nordamerikanske afdeling og den sydamerikanske afdeling, alle sammenflettet med bibelske principper, sagde Dure. ”At leve en dag ad gangen er baseret på bibelske værdier og principper,” tilføjede Dure. “At vide, at ‘vi ikke er alene’ i denne verden, er et andet bibelsk princip, som projektet vil fremhæve.”

”Jeg kan godt lide at se denne holdånd,” sagde Dure. ”Vi kommer fra forskellige kulturer og regioner, og vi tænker forskelligt, men gennem dette projekt er vi forbundet, alle arbejder vi for Gud, som et team, der stræber efter at blive bedre mennesker i fremtiden.”

For Abel Márquez, kommunikationsdirektør for Inter-American Division, er det meget spændende at samarbejde om et sådant filmprojekt gennem flere mediecentre over hele verden, og at have det tilgængeligt på så mange platforme. ”Vi er glade for at se, hvordan den tekniske og kreative side vil mødes i dette projekt, og hvad mere er, at beskeden i filmen vil være mere tilgængelig og vidtrækkende for flere mennesker,” sagde han.

Márquez koordinerer den globale kampagne med Jorge Diaz Rincon fra Montemorelos University og de mange produktionscentre på tværs af Amerika. I de kommende uger vil forskere, forfattere, interviewere og historiefortællere deltage i tværmedieprojektet, sagde Dure.

Læs mere her

Tilbage til oversigt