Menu

Opfordring til bøn om fred

12.10.2023

Adventistkirkens organisation på verdensplan, Generalkonferencen, har ovenpå de chokerende begivenheder der har udspillet sig siden lørdag morgen formuleret følgende pressemeddelelse. Med en nøgtern tone fastholder kirken et brændende ønske om fred i området, om diplomatiske forhandlinger og om civiles sikkerhed.

Syvende Dags Adventistkirken udsender en presserende opfordring til bøn i lyset af de dybt alarmerende begivenheder, der er brudt ud mellem Israel og Hamas. Påfaldende nok brød konflikten ud på sabbatten – en dag, der indgyder fred og lovprisning hos både jøder og adventister.

Tidligt lørdag morgen kom meldingerne om et overvældende angreb lanceret af Hamas, der blandt andet involverede 5.000 raketter og betydelig indtrængning ind i Israel. Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, indkaldte straks landets reserver for at støtte militæret i konflikten.

Der har allerede været et tragisk tab af menneskeliv og kvæstelser på begge sider. Vi anerkender den smerte og lidelse, som alle dem, der er berørt af denne konflikt, oplever.

Adventistkirken har en beskeden, men alligevel meningsfuld tilstedeværelse i Israel med 15 kirker og 839 medlemmer. På nuværende tidspunkt er ingen af vores menigheder blevet direkte påvirket af den aktuelle konflikt.

Den eskalerede vold skaber udfordringer for vores medlemmer i Israel, herunder bekymringer for deres sikkerhed og fortsættelsen af almindelige kirkelige aktiviteter. Situationen rejser også spørgsmål om, hvordan man bedst kan tilbyde åndelig og, hvor det er muligt, humanitær støtte i disse prøvende tider.

Når vi forsøger at befare disse urolige tider, er vores kollektive bønner målrettet flere afgørende områder. Vi beder indtrængende for, at fjendtlighederne øjeblikkeligt ophører og beder om, at Gud må bane veje for diplomatiske diskussioner, der kan bringe en ende på volden og forhindre yderligere tab af uskyldige liv. Vores hjerter og bønner går også til beskyttelse af alle civile, der er fanget i krydsilden, inklusiv vores trosfæller i Israel. Vi beder om Guds beskyttelse og om et sikkert fristed i disse farefulde tider.

Selvom vores teologiske lære siger, at krige og konflikter vil opstå før Kristi andet komme, mindsker det ikke vores ønske om fred eller vores forpligtelse til at være ambassadører for Kristi kærlighed i en verden, der har desperat behov for begge dele.

Vi inviterer vores globale adventistsamfund til at forene sig i bøn, i tillid til, at Gud vil arbejde på mirakuløse måder.

Til oversigt