Menu

Nyheder

Ny publikation fra ADRA

21.06.2019

Tekst og foto: Victor Hulbert/ted NEWS Staff

20. juni 2019 | Beograd, Serbien

“Room for Women” er en ny publikation fra ADRA, hvor stemmerne fra flygtninge- og migrantpiger og -kvinder bliver hørt.

Antallet af mennesker, der flygter rundt om i verden, øges hvert år. De står uden hjem, sikkerhed eller uden mulighed for at opfylde deres grundlæggende behov. Piger og kvinder blandt dem udgør en særlig sårbar gruppe, og kræver vores ekstra opmærksomhed, mens de modtager hjælp.

ADRA Serbien gør en stor indsats for bedre at forstå kønsdimensionerne af flygtningesituationen, og præsenterer dig for det nye studie “Room for Women and Girls”: Kvindestemmer fra flygtninge og migranter i Serbien. Med dette besluttede ADRA Serbien at træde et skridt tilbage og overlade ordet til kvinderne og pigerne selv, så de blev de fortællende stemmer i deres eget liv.
På baggrund af de erfaringer, man har fået under arbejdet, har ADRA gennemført et års lang forskningsprojekt, der undersøger, hvordan kønnet påvirker erfaringerne for kvindelige indvandrere og flygtninge i Serbien.

Resultaterne var værdifulde indsigter i deres hverdag og trængsler, men viste også de styrker, de havde. Over fem kapitler – med hverdagen i et asylcenter, adgang til uddannelse, sundhed og trivsel, sikkerhed og kønsbaseret vold og modstandsdygtighed og styrke – får læserne muligheden for at høre fra flygtninge- og indvandrerpiger og -kvinder selv om, hvordan de oplever livet i Serbien. Deres historier er repræsentative for mange kvinder i andre lande.

Endelig giver undersøgelsen en ikke-udtømmende liste over anbefalinger, med fokus på fremme af kvindelige stemmer, da dette er et af hovedmålene for denne undersøgelse. Men da denne forskning kortlægger de mange udfordringer, som flygtninge- og migrantpiger og -kvinder står overfor i deres hverdag, kan hele undersøgelsen tjene som grundlag for flygtningehjælpen, til at løse nogle af de nævnte huller i deres arbejde.

Undersøgelsen er tilgængelig via nedenstående link. 

Læs mere her

Til oversigt