Menu

Ny podcast: Med ADRA i felten

13.10.2023

ADRA Danmark melder sig i rækken af NGO’er, der udgiver podcasts. ’Med ADRA i felten’ hedder titlen, der har karakter af en rejsedagbog og indeholder reportage-elementer fra Karamoja i Uganda. Fokus er at fortælle om arbejdet med at fremme rettigheder i en region, hvor skadelige sociale normer og traditioner undertrykker piger og kvinder.

Episode 1: Kvinderne rejser sig i Uganda – religiøse ledere rækker dem en hånd. Rejs med til Karamoja-regionen og oplev, hvordan bl.a. muslimer og kristne samarbej­der om at fremme pigers og kvinders leve-vilkår og rettigheder.

Episode 2: Kvinderne rejser sig i Uganda – gravide teenagere må nu blive i skole. Ayoo’s forældre var imod at lade hende gå i skole. Hun skul­le alligevel giftes væk engang, føde børn og passe hjem i Karamoja. Da hun blev uplan­lagt gravid døde drømmen om en uddannelse, men…

Episode 3: Kvinderne rejser sig i Uganda – når mændene bliver straffet. I Karamoja er det almindeligt, at mindreårige piger voldtages af de mænd, fædrene udpeger som deres ægte-fæller. Nogle steder har borgergrupper lært om rettigheder og inddrager nu politiet.

Episode 4: Kvinderne rejser sig i Uganda – især når de står op for hinanden. Karamojong-pigen Regina ville have en anden mand, end ham hendes far havde valgt til hende. Inden hun skulle voldtages, stak hun af. Historien endte ulykkeligt, og så alligevel ikke helt…!

Læs mere en uddybbende version af denne artikel på adra.dk og lyt til podcasten.

Til oversigt