Menu

Nyheder

Ny filmudgivelse

21.06.2020

Tekst: Victor Hulbert, tedNEWS

Den nyligt udgivne film ‘Usikkerhed’ søger at støtte dem, der kæmper med mental sygdom. Det er en bevægende film, som handler om angst og depression. Filmen havde premiere den 5. juni som en del af GAiN Europe Uncertainty-projektet.

”Det er opmuntrende, at kirkens kommunikationsafdeling har sat fokus på mentale sundhedsspørgsmål; en af ​​de største udfordringer inden for moderne sundhedsvæsen,” siger Dr. Helgi Jónsson, psykiater og leder af den transeuropæiske afdeling (TED).  ”Vi som kirke bør være på forkant med at åbne diskussionen om mental sygdom. Både i vores kirker og i samfundet… ”

Adrian Duré var vejleder på filmen. Han overvågede sociale medier under frigivelsen og bemærkede, at det “genererede en meget positiv og konstruktiv diskussion på sociale medier.” ”De lykønskede også adventistkirken “for endelig at lave en film, der skildrer virkeligheden.”

Den sydamerikanske divisions mediecenter, Novo Tempo, lavede en hjælpelinje i løbet af weekendens filmudgivelse, og gav nyttige råd til dem, der blev berørt af de rejste spørgsmål. Nu oversættes og deles filmen i forskellige lande over hele verden.

”Hvis denne film har rejst spørgsmål for dig, eller for folk du kender, skal du finde et passende sted at søge hjælp. Dette kan være en medicinsk professionel, en mental sundhedsekspert eller rådgiver, en præst eller en betroet ven.

Skuespillerne gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og alle involverede kan være stolte af det smukke resultat af filmen,” udtaler Jónsson.

”Helbredelsesprocessen for en som Alice i filmen tager normalt årevis,” siger han. ”Ting kan ske hurtigere, men det afhænger af personen og traumet. Du kan spørge: ‘Men Gud kunne gøre det hurtigere?’, Og du har ret. Han kunne helbrede enhver brudt knogle med et fingertryk… men det er ikke sådan han normalt gør. Og en del af helingsprocessen er at lære tillid igen. At det tager tid, er ikke et tegn på manglende tro, eller at Gud ikke er ved din side, men at såret var dybt. ” For Jónsson er filmens vigtigste budskab, at der er håb.

Læs mere her

Til oversigt