Menu

Nyheder

Foto: Mikael Lundqvist

Efterårsmøde Sjælland

02.10.2023

“Hvor er det bare dejligt at mødes med så mange trosfæller fra hele Sjælland”, var en typisk kommentar i den store sportshal på Efterskolen Lindenborg den 30. september 2023.

Mange hænder var i sving for at gøre dagen til en festdag, hvor der blev lagt ud med rundstykker og snak kl. 10.00 med efterfølgende sang- og musikprogram kl. 11.00. Her havde Iben Bidstrup formået at engagere mange sangere og musikere fra hele Sjælland, og fra ICC fik vi glæden af at lytte til deres inspirerende kor. En prædiken blev der også plads til, og her forkyndte Gunnar Pedersen hvordan hellig tid er Guds gave til mennesker.

Fokus for dagen var “relationer” – med hinanden og med Gud. Derfor var der også sørget for 2 steder i salen til forbøn og samtale, noget som blev brugt af flere. Et lille team stod her til rådighed for dem som måtte ønske forbøn eller bare nogen at tale med.

Det var en helt speciel årsag til at eftermiddagens temagrupper indeholdt tre atypiske grupper ud over bibelstudie. Paul B. Petersen fortalte om den nye bibelkommentar, Lasse Bech om religionsfrihed og så var der også plads til praktiske puste- og strækøvelser under ledelse af Kirsten Nita og Andreas Apel. Hensigten med disse tre grupper var at tilbyde lidt andet end kun bibelstudier, noget som viste sig at være efterspurgt.

Børnefamilier og teens var taget godt hånd om med specielle programmer og aktiviteter, til store glæde for forældre.

Programmet var tilrettelagt af Michael Bidstrup og Jan-Gunnar Wold, og der blev på efterårsmødet taget hul på det mange havde hørt omtalt som “Sjællandsprojektet” – det er nu blevet døbt Ekklesia.

At samles lidt flere end i den lokale kirke, at mødes med venner man ikke ser så tit, og bruge en hel dag til relationer og tilbedelse, er noget som unionen ønsker at iscenesætte lidt oftere, dog som et lidt mindre arrangement.

Næste samling bliver den 9. december, hvor Harald Giesebrecht fra Norge er inviteret.

“Det var en virkelig inspirerende dag”, var også en kommentar der blev hørt af dagens værter der ønskede velkommen og ønskede alle en god weekend på vej ud døren.

Til oversigt