Menu

Nyheder

Foto: Jim Botha

Årest GAiN-konference overstået

25.10.2023

“Det har været nogle rigtigt givende dage for den danske delegation til årets GAiN-konference i Montenegro,” siger Peter Larsen, Adventistkirkens kommunikationschef. Sammen med et hold medarbejdere blev der lyttet til præsentationer og netværket på tværs af lande.

GAiN (Global Adventist Internet Network) er en årlig samling for Adventistkirkens kommunikationsmedarbejdere. Møderne fremmer innovativ træning, deling og netværk på tværs af lande og kulturer.

Programmet var tætpakket med fælles møder og separate workshops hvor man kunne vælge mellem temaer som Medie og personlig evangelisme, Sociale medier og digitale tjenester, Hvordan udnyttes betalte annoncer på sociale medier eller Hvilken plads har troen i medielandskabet. Der var afsat god tid til at vise forskellige produktioner fra forskellige dele af verden – noget der inspirerede andre til at tænke nye tanker.

AI, eller kunstig intelligens, blev også både omtalt og fremviste, hvordan kirkens ledere pludselig kunne tale til os på eget tungemål. Hvorvidt det er vejen at gå, må tiden jo vise, men det fik nok en del af deltagerne til at kikke en ekstra gang.

Selv om mange ting blev lidt teknisk, var der også stor fokus på det mest centrale for deltagerne, selve motivationen til at kommunikere det kristne budskab, nemlig den rejse vi alle har haft på troens vej. Og her blev vi udfordret af ledere, som fortalte personlige historie.

Konferencen blev arrangeret af adventistkirkens to europæiske divisioner, TED (Transeuropæisk) og EUD (Intereuropæisk), hvor David Neal og Paulo Macedo som respektive kommunikationsledere for disse områder sørgede for at temaet Purpose, “formålet” på dansk, blev godt belyst.

Hvis du vil vide mere om konferencen eller undrer dig over valg af tema, kan du selv læse mere her.

Til oversigt