Menu

10 unge med ADRA i Uganda

14.04.2023

Fra 1.-10. april var en gruppe på 10 unge afsted med ADRA, Adventistkirkens nødhjælps- og udviklingsorganisation, i Uganda. Gruppen var afsted for at se ADRA’s arbejde i felten og tage viden og oplevelser med hjem til Danmark. I løbet af de næste måneder vil vi formidle vores oplevelser i forskellige sammenhænge på fx efterskoler og gymnasier for særligt at ramme den unge del af befolkningen. Det glæder vi os meget til, for vi er kommet hjem med mange gode oplevelser!

Alle deltagere havde hørt om nødhjælps- og udviklingsarbejde før, både igennem ADRA og andre NGO’er inden vi tog afsted, men det var en helt særlig oplevelse at få lov til at se og høre om det lige der, hvor projekterne sker – og ikke mindst at komme helt tæt på og tale med de mennesker det gavner!

Vi talte med flere, som har meget barske historier med sig i bagagen. Vi blev rørt helt ind i hjertet over flygtningenes historier, og hvilken kæmpe hjælp ADRA yder med blandt andet at bygge huse til de allersvageste, der kommer til landet uden noget.

Vi oplevede, at ADRA’s arbejde skaber håb og tro på en bedre fremtid ved at facilitere undervisning i landbrug, låne-spare-principper og virksomhedsprincipper for grupper. Deres nye viden og sammenholdet i grupperne gjorde, at flere kunne tjene penge og udbygge deres virksomheder.

Vi hørte stolthed i stemmerne på mennesker, som gennem ADRA havde lært om deres rettigheder, fortalervirksomhed, vold i hjemmet med mere, og derefter havde forebygget børneægteskab, fået en mand arresteret for tyveri og hjulpet ægtefolk ud af voldelige reaktionsmønstre.

Vi oplevede også, at de samtaler, vi var en del af, skabte grobund for udvikling, når vi delte kultur med hinanden. Derfor var turen ikke blot observationer, men også med til at skubbe til forskellige emner både i os selv, men også hos dem vi talte med.

Vi oplevede, så, følte og hørte, at ADRA’s arbejde gavner lige der, hvor det skal! Og vi ser meget frem til at formidle mere om dette arbejde rundt om i Danmark.

Til oversigt