Menu

Livet Tro

Et liv i tjeneste

Vi kender alle udsagnet "gør mod andre, hvad du ønsker der gøres mod dig". Bibelen fortæller os, at vi skal strække os endnu længere end dette. Vi skal vise omsorg og tjene andre, uden at forvente at få noget retur, og selv om vores energi synes gå upåagtet hen.

Den ultimative tjeneste, mener vi, blev vist da Gud selv blev menneske, blev dårligt behandlet og misforstået. Heri ligger vores største motivation for at tjene andre. Selv om man ikke har et kristent livssyn, er tanken om medmenneskelighed og uselvisk tjeneste ikke fremmed. Både det onde og det gode findes i menneskers holdninger, men da vi mener, det gode har sin oprindelse i Gud, vil det være naturlig at også søge inspiration i den kilde.

At have en naturlig tilbøjelighed til at sætte sig selv først, forsøger vi at modvirke, mens vi inspirerer hinanden til, at tankerne kan formes efter det eksempel, Jesus viser os i bibelen. Vi forstår godt menneskets basale instinkt til at overleve, men vi mener samtidig, at vi skal tilstræbe at lade den ældre dame komme først i køen, når der kun er en liter mælk tilbage i butikken. Men tjeneste for andre strækker sig også til at deltage i kirkens liv, at åbne sit hjem for andre, at deltage med frivillige hænder i arbejde for børn og unge, eller på andre måder udvise et tjenersind. Der er rigtig mange, der tjener andre i frivillighed, selvom man ikke har en kristen baggrund. Men vores motivation er at strække sig langt, efter det eksempel Jesus viste, da han som universets konge kom til vores verden og blev dræbt af menneskehænder.