Der er kraft i Guds ord, bud og principper!

bavnhojJeg havde over længere tid tabt mig, og andre helsemæssige udfordringer kom til. Det undrede mig, men først i januar gik det op for mig, hvor meget jeg havde tabt mig, og at der måtte gøres noget mere. Tanken kom, at bl.a. vægttabet kunne skyldes en overaktiv skjoldbruskkirtel og derfor et alt for højt stofskifte. Hos lægen blev der taget forskellige blodprøver og foretaget undersøgelser, og resultaterne var fine, jeg var rask på alle måder. En uge efter kom et migræneanfald, og det kom igen ca. to uger efter det første anfald. Jeg bad om visdom og forståelse for, hvad der var i vejen med mig. Det havde jeg gjort før, og nu kom denne tanke: "Margit, du er ikke glad!" Det var en rystende tanke, men jeg forstod efter dybere overvejelse, at det var sandt. Jeg ved, hvorfra glæden kommer og søgte mere bevidst til kilden. Gud er kærlighed og med ham, er der mulighed for at have glæde og fred. Et par uger efter kom endnu et anfald, det værste og længste, jeg nogensinde har haft. For ca. 5 år siden havde jeg migræneanfald 1-2 gange om måneden gennem ¾ år.

Da anfaldet i denne omgang var ved at gå væk, kom en ny tanke: "Du er tilgivet. Stol på løfterne!" Igen kunne jeg se, at det var sandt. Jeg bekendte min synd til Gud og bad om tilgivelse, men troede jeg virkelig på tilgivelsen og stolede på løfterne? Efter to dage kom endnu nogle tanker: "Jeg har været deprimeret. Jeg har stress." Nu forstod jeg min tilstand bedre og var taknemmelig over, at "har været" var i fortid, noget havde allerede vendt. Min email fik et feriesvar på i en måneds tid. Hverdagen blev mere enkel. Fortsatte med livsstilen og de hensigtsmæssige vaner jeg har og studerede bl.a. ordene: glæde, fred, hjerte og sind i Bibelen samt 2. Mos. 15.26 igen. Efter disse øjenåbnende erkendelser fortsatte migræneanfaldene, faktisk oftere, men kortere anfald og med mindre smerte, mistede ikke appetitten, og siden d. 26. april har der ikke været et anfald. Søvnen blev rolig og god om natten, hjertebanken forsvandt, med tiden den usædvanlig tørre hud, der havde været på hænderne, og markant hårtab forsvandt. Derefter begyndte jeg at tage på.

Årsagerne for min tilstand forstod jeg dybere, og at jeg bl.a. havde fokuseret på bekymringer, byrder og tab/sorg.

Der er kraft i Guds ord, bud og principper! Gud er kærlighed og kilden til sand glæde og fred!

Det er livgivende at kunne sige, at jeg aldrig har haft det bedre i mit liv, det giver håb også for fremtiden!

Margit Bavnhøj

 

Vidnesbyrd

Alt det der med Gud er ikke bare en masse ord i en gammel bog og støvede kirkebænke med kulturelle kuriøsiteter. Nej, det er en virkelighed, som påvirker masser af mennesker hver eneste dag – måske også dig, uden at du har tænkt over det.

Ofte har folk lyst til at fortælle andre om, hvad Gud har gjort for dem. Det kan være en konkret ting, men det kan også være en mere generel følelse af, at Gud er der. Dette gør ikke disse mennesker til bedre end andre; tværtimod understreger det erkendelsen af, at Gud er langt højere end os.

Hvis du har lyst til at dele noget med andre, hører vi meget gerne fra dig. Skriv en mail med dine tanker og oplevelser til webmaster.

Vidnesbyrd:

Søg, så skal I finde

Erfaringer med Gud

Gud er kærlighed

Der er kraft i Guds ord, bud og principper!

Gud er kærlighed

For ca. 10 år siden, da jeg stadigvæk var håndværker, stod jeg i en stue der skulle gøres i stand. Jeg var alene og havde ingen radio med, som jeg ellers så ofte havde, når jeg selv gik i en lejlighed. Så jeg gik i mine egne tanker og tænkte på alt muligt. Jeg tænkte på, om jeg gjorde de rigtige ting godt nok, om der var nogen der lagde mærke til det, og om det gjorde nogen forskel. Altså tanker i retningen af Janteloven med: "Du skal ikke tro, at du er noget."

Det er bare lige modsat, for alle mennesker som Jesus gav sit liv for, er noget - vi er endda lige. Det var en ganske almindelig dag, og jeg gik og følte mig som "ikke noget særligt". Det fik Gud sat en stopper for, fordi lige pludselig følte jeg, at Gud kærtegnede eller strøg mit hjerte, og det var med en sådan ømhed, at det er svært at beskrive.

En umiddelbar glæde og lykke fyldte mit hjerte, så jeg kun kunne få denne fantastiske følelse af jublende taknemmelighed. Det er en fantastisk stor Gud vi har, tænk på at jeg ikke bad om noget, og så fik jeg en så fantastisk gave. Gud er med os i hele tiden. Hvor er jeg glad for, at jeg ikke havde en radio med den dag, for så var det ikke sikkert, at jeg havde hørt Gud.

Venlig hilsen fra Lis Eskildsen

"Søg, så skal I finde"

"Søg, så skal I finde." (Matt 7,7) blev erfaringen, da jeg var på spejderlejr for en del år siden. Jeg var tretten år og var med på Adventistsamfundets Spejderkorps landslejr på Enebærodde, Nordfyn. En af dagene blev der afholdt idrætsdag på nærmeste stadion i Otterup. Vi dyrkede atletik. Det var hårdt så jeg lagde mig ned på græsset og nød en sodavand. Jeg åbnede flasken op med en kapselåbner i mit nøglebundt.

Det var der ikke noget mærkeligt i, men om aftnen opdagede jeg - til min rædsel - at mine nøgler var væk! Dette var aldrig sket før, jeg har altid vidst hvor mine nøgler er. Derfor kunne jeg have næsten alle nøgler på mig, fordi de aldrig blev væk. Men det utænkelige var sket: nøglerne var væk. I det stille fortalte jeg det til Jesus, og bad til ham om jeg måtte finde. Det lå så dybt i mig at Jesus er ham, som kan løse problemer.

 

Så kontaktede de ansvarshavende på lejren, og fortalte at jeg sidst havde brugt nøglerne midt på sportspladsen. Det var en værre redelighed, og flere i lejren begyndte at tale om det. Løbende sendte jeg flere bønner om at få disse nøgler tilbage - det var vigtigt.

Det begyndte at blive mørkt, og ville vi tage ud, at lede efter nøglerne, var det umuligt, men det tænkte jeg ikke over, dengang. Men der blev arrangeret en biltur ud til sportspladsen. Vi kom derud, og det var lige blevet mørkt. Vi stod der i mørke og talte om, at det ikke nyttede noget, men vi gik lidt over græsarealet, alligevel!!!

 

I et øjeblik faldt jeg over netop nøglerne!! "Jamen her er de jo!!" udbrød jeg. Jamen det var de andre i gruppen da glade for at høre, og vi kørte lettede tilbage til lejren. I mit indre sind, sendte jeg Jesus mange bønner, som tak for bønhørelse. Men jeg talte ikke med de andre i gruppen om denne kontakt med Jesus.

Efterhånden som årerne er gået, er der mange værdier, som har meldt sig af denne historie. Hvorfor valgte de ansvarlige at køre mig tilbage til sportspladsen, selvom det var blevet mørkt? De vidste det var svært at finde noget i mørke.

Hvordan kunne det gå til, at min fod trådte, netop på det sted, hvor nøglerne lå?! Det var en stor fodboldbane og det var mørkt.

Svaret er Jesus Kristus, han er i himlen og han hører bønner.

De efterfølgende femogtyve-tredive år har jeg haft nøglerne på mig, og de er ikke blevet væk. Uanset om jeg har disse nøgler eller ej er de et vedvarende vidnesbyrd på at Jesus hører bønner.

Henning Pedersen

 

Erfaringer med Gud

Først vil jeg fortælle om min dåb på Vejlefjord højere skole for mange år tilbage. Jeg husker specielt efter dåben, hvor jeg gik udenfor, og hvor jeg blev overvældet af en fred, glæde og lykke, der ikke kan beskrives. Jeg tror, det var Helligånden der fortalte mig, at min beslutning om at følge Jesus var rigtig.

For nogle år tilbage, da jeg kørte som hjemmesygeplejerske i et distrikt om natten, kom jeg til en større vej, hvor jeg skulle til venstre. Jeg havde grønt lys, men pludselig blev jeg forvirret af et blåt skilt med en pil, der viste, hvor jeg skulle køre. Jeg holdt tilbage trods mit grønne lys, og i det samme kørte der en taxa over for rødt lys, lige hvor jeg skulle have været kørt ud. Jeg dyttede af ham, og lidt henne standsede han. Han fortalte, at han var faldet i søvn bag rattet, og derfor var kørt over for rødt. Havde Gud ikke standset mig, var vi stødt sammen.

For et par dage siden skulle jeg lægge nogle fliser i indkørslen. Jeg vidste, hvor nøjagtigt, det skulle være, da blot en lille skævhed i begyndelsen vil føre til en større og større skævhed, forløbet igennem. Jeg havde ikke rigtig noget at gå ud fra, så jeg bad til Jesus om, at han ville hjælpe mig. I kan tro, at mine fliser ligger flot og nøjagtigt.

Jeg husker også, da jeg skulle teoriprøve, hvor jeg blev stillet et bestemt spørgsmål, jeg ikke kunne svare på. Jeg bad selvfølgelig min Gud om hjælp, og så sad den motorsagkyndige selv og gav svaret. Dette gentog jeg, og det var rigtigt. Jeg er helt overbevist om, at han ikke vidste, at han havde givet svaret. Jeg bestod.

Tag Jesus med dig i alle ting. Tal med ham, som til en kær ven. Forvent Hans hjælp, og tak ham, når du får den. Du vil aldrig være alene, og hvad der end sker omkring dig, behøver du ikke at frygte for noget. "Se, jeg er med dig alle dage indtil verdens ende". Disse ord skal tages bogstaveligt. De rækker også efter døden. Herren ved, hvor du er stedt til hvile. Han passer på dig og vil kalde på dig, når Han kommer.

Tag Gud med dig, hvor du går. Tal med ham, og han vil hjælpe dig gennem alle livets små og store genvordigheder. Du er aldrig alene, og det giver dig en tryghed uden lige.

Mange hilsener fra Birgit Schledermann

 

UnderkategorierFind vores kirker og afdelinger