Frelsesplanen

Du har helt sikkert opdaget det allerede, og du har sikkert følt det, når du har tændt for fjernsynet og set Nyhederne, eller når du har åbnet avisen: Verden er ikke, som den burde være!

Bibelen fortæller, at selv om verden blev skabt som et godt sted, så gik noget også helt galt i begyndelsen. Det var ikke Guds fejl – men Djævelens. Djævelen gik nemlig i oprør mod Gud, og i sit oprør formåede han at lokke mennesket med sig. De fulgte Djævelen i stedet for at følge deres skaber. Menneskets valg havde store konsekvenser både for mennesker og for jorden, som mistede al sin herlighed og blev underlagt døden. Al sygdom og krig og smerte er et resultat af dette.

Gud var dog ikke uforberedt på det som skete, men satte sig for at genoprette den tabte verden. Det er det, vi kalder frelsesplanen. Ifølge fortællingen lovede Gud nemlig, at slangens hoved en dag skulle knuses – et billede på det ondes endeligt. Bibelen fortæller historien om, hvordan Gud kaldte på Abraham og gennem ham skabte et folk og en nation, han kunne bruge til det formål at frelse verden og på ny velsigne den. Jesus, som også er en efterkommer af Abraham, er den, som "knuser slangens hoved". Ingen kan helt begribe dybden af hans død på korset, men Bibelen fortæller, at han gennem sin død besejrede det onde og forligte hele verden med sig selv. Jesus lavede en bro over den kløft, der var mellem mennesket og Gud.

Der er ingen, der længere behøver at være bange eller bekymrede for sig selv eller for verden. Gennem Jesus har Gud nemlig besejret det onde og introduceret Guds rige. Når Jesus en dag kommer igen, så vil han etablere dette rige fuldt ud. Allerede nu kan vi blive en del af det, hvis vi tror. Det er derfor, Gud giver os Helligånden. Helligånden hjælper os med at tro på alt dette. Ved Helligåndens kraft ser vi derfor frem til den dag, når Gud for alvor vil gøre op med alt det onde.BIBELVERS

Ordsp 3,3
Lad ikke troskab og sandhed slippe dig af hænde, bind dem om din hals, skriv dem på dit hjertes tavle;
Find vores kirker og afdelinger