Egypten
Kristina Villén og Thorkild Høy modtager prisen for at være bedste Fundraiser i Danmark - Foto: Byg1By's Facebook side

Byg1By / ADRA vinder prisen som bedste fundraiser i Danmark 2013

11.09.13 – af ADRA

Byg1By/ADRA har vundet Organisationernes brancheforening ISOBRO pris som bedste fundraiser i Danmark. Prisen der er et helt nyt initiativ blev uddelt den 10. september sammen med tre andre priser: bedste NGO kampagne, -bedste fundraising kampagne og -årets innovative tiltag.

Siden 2009 har Byg1By støttet ADRA Danmarks arbejde i Burundi. Byg1By blev startet på eget initiativ af et par ildsjæle, ægteparret Kristina Villén og Thorkild Høy. Navnet Byg1by hentyder til, at kampagnen støtter et lokalt område i Burundi med alt fra uddannelse, huse, vandtanke, latriner til freds-og forsoningsarbejde. På fjerde år kører kampagnen på frivillig basis. Siden kampagnens start har Byg1By indsamlet godt 300.000 kr. Kampagnen er blevet omtalt i mere end 60 avisartikler, flere radioprogrammer og lokalt TV. Kampagnen har derudover mødt et ukendt men stort antal mennesker på markeder, torvedage og kulturnætter i blandt andet Køge, Ringsted, Borup, Randers, på Christiania og i Maribo.

Den succesfulde kampagne, der også arbejder ud fra en lokal strategi i Danmark, er bygget op omkring salg af fuglehuse. Kristina og Thorkild arbejder sammenlagt ca. 10 timer hver dag på projektet, dels med at bygge fuglehuse, dels på mailkorrespondance mv., samt på at rejse rundt i Danmark med fuglehusene. For at glæde flest mulige mennesker inden pengene går til Burundi, samarbejdes der med billedskoler for funktionshæmmede kunstnere over hele landet.

Egypten
Tre eksempler på nogle af de flotte fuglehuse.
Foto: Byg1By's Facebook side

De flotte fuglehuse bliver derefter solgt på lokale markeder og torve. Ofte i tæt samarbejde med lokale landsforeninger, lokalpresse og lokalpolitikere. Thorkild og Kristina har været eminente til at inddrage en lang række forskellige og interessante partnere i deres kampagne.

Desuden satser Byg1By på god og bred omtale i både radio, lokal-TV og aviser. Byg1By breder kampagnen ud og sammentænker forskellige platforme, kommunikationskanaler og samarbejdspartnere.

Et malet fuglehus sælges for mellem 100 og 500 kr. Det koster ca. 25 kr. i materialer og sælges også som samlesæt for 150 kr.

Da prisen blev uddelt gav juryen denne begrundelse for at give prisen til Kristina Villén og Thorkild Høy Byg1by, ADRA:
"Initiativet er iderigt og bredt favnende med et klart mål – de får engageret mange forskellige mennesker, der hver i sær formår at gøre det til en del af deres eget. De samler ikke penge ind – men huse – det er konkret og enkelt kommunikeret."

Thorkild Høy var en glad mand efter at have modtaget prisen, og han udtaler "Det er jo en anerkendelse af det arbejde vi laver, og det viser, at det betyder noget det vi gør".Find vores kirker og afdelinger