Ny Happy Hand butik åbner i Ikast

DSC 2912

Tekst og fotos: Sven Hagen Jensen

Søndag den 4. februar kl. 14.00 blev døren åbnet til en ny Happy Hand genbrugsbutik i Ikast. Et stort og slidsomt arbejde var gået forud, og initiativtagerne var meget spændt på om butikken på Siriusvej ved siden af Toyota forhandleren kunne samle kunder. Efter åbningsdagen at dømme, ser det rigtigt godt ud.

Et stort banner udenfor bekendtgjorde, at det var åbningsdag. Lange rækker af biler ved fortovskanten på begge sider af vejen lod ikke folk i tvivl om, at noget spændende og stort foregik i den mægtige bygning, hvor man tidligere havde solgt campingvogne. Kom man indenfor, var der stuvende fuldt af mennesker, der ventede på, at det røde bånd skulle klippes og man kunne komme til at handle. Og var man heldig fik man også øje på det smukke motto over et imponerende spejl: ”I denne verden er du måske kun et menneske, men for et menneske kan du betyde en verden til forskel.”

Per Nielsen, som sammen med Henrik Christensen og Jens Markussen udgør lederteamet, bød velkommen og takkede alle, som havde hjulpet med til at indrette butikken og få dette arrangement op at stå. Derefter fik Berit Elkjær fra Happy Hands landsbestyrelse ordet og kunne ønske tillykke og minde om, at det var Guds projekt, og at overskuddet ved salg går til fattige og trængende. Bjørn Krøll fra ADRA Danmark kunne fortælle, at ADRA siden åbningen af den første Happy Hand butik i København havde modtaget mange penge til hjælpearbejdet i udviklingslande, og at de glædede sig til samarbejdet med denne fjerde i rækken af genbrugsbutikker. Adventistkirkens formand, Thomas Müller, takkede lederne for det flotte resultat og understregede, at mennesker er vigtige og skabt af Gud og at det er derfor, vi har sådanne projekter for at hjælpe andre i nød. Derefter blev det hans forret at klippe båndet og lade folk strømme ind for at se på udvalget af varer.

De fleste var nok slået over de store og velindrettede faciliteter, som på mange måder overgik de tre andre Happy Hand butikker i henholdsvis København, Aalborg og Vejle. Foruden adventister fra hele landet var mange indbyggere fra nærmiljøet i Ikast mødt frem for at finde noget, de kunne bruge, og der blev hurtigt kø ved betalingsdisken, ligesom Per måtte rundt og sætte ’Solgt’ skilte på flere af møblerne. Eftermiddagen bød på behagelig ’live’ musik ved Hanna, Daniel og Julian Gudmundsson. Og der var sørget for en fin servering for alle besøgende og kunder i det tilstødende foredragslokale. Det var en stor dag med mange indtryk, hyggelig snak og en omsætning på 19.436 kr. Det anbefales at komme tilbage og se de andre muligheder, som faciliteterne byder på. Butikken vil have åbent tre eftermiddage om ugen til at begynde med, og medhjælpere fra Lille Nørlund, Herning, Odder og andre menigheder, vil modtage og sortere indkomne varer og betjene kunderne. En fin åbningsdag og et godt initiativ med mulighed for at hjælpe mange og vinde sig venner i nærområdet.Find vores kirker og afdelinger