Menu

Første gang i Afrika blev Grys flamme tændt

Imellem 2.g og 3.g tog Gry Andersen med på en tur (arrangeret af ADRA for elever på Vejlefjordskolen) til Afrika.

Her skulle de blandt andet bygge en klinik og hele oplevelsen tændte en lille flamme hos Gry. Hun ville gerne ud i verden, for at hjælpe andre, ikke bare i et halvt eller helt år, men til hun, med egne ord, ”følte at hun var færdig med det.”

Hun forhørte sig rundt omkring, og efter en samtale med en sygeplejerske mente hun, at det var sygeplejefaget, som gav mest mening for hende – som hun kunne udnytte bedst muligt ude i verden. Gry kontaktede både ADRA, Røde Kors og Læger uden Grænser, men det var svært at finde et sted, som kunne bruge hende.

Nogle bekendte i USA foreslog hende at kontakte adventisthospitalet i Loma Linda (nær Los Angeles) og Adventist Health International (en NGO, som vejleder hospitaler og klinikker med drift), som med deres vidt strækkende forbindelser til hospitaler og klinikker i hele verden gave hende en liste. En liste med fem steder i Afrika, som hun kunne kontakte.

Det er i dag 20 år siden af Gry trak i arbejdstøjet i Tchad. Siden er hun blevet gift med James, en læge fra USA, som hun har arbejdet sammen med lige siden og fået børn. De bor nu i Liberia og tilværelsen finansieres med et par måneders arbejde i USA eller Danmark om året.

Du kan høre hele interviewet med Gry nedenfor. Interviewet er lavet af Sue-Ann og Benjamin Nygaard og Benjamin Elkjær, som i november og december har været nede hos Gry og James, for at bruge noget af det overskud de har fra en tryg tilværelse i Danmark til at gøre en forskel et andet sted i verden.