sundhed-kost2Kost

Du er, hvad du spiser...

Helt fra begyndelsen har Gud givet os en kostplan, der består af en varieret kost med alt inden for planteriget bestående af grøntsager, frugt, bælgfrugter, nødder, frø og korn. Han siger det således i Bibelen: "Gud sagde: »Nu giver jeg jer alle planter, der sætter frø, på hele jorden og alle træer, der bærer frugt med kerne. Dem skal I have til føde." Senere blev jordens afgrøder også føjet til denne kost (1 Mos 1,29; 3,17-18).

Forestil dig, at du har designet og bygget en maskine. Du har været med helt fra starten, med fra de første spæde tanker og drømme, med på tegnebrættet og til produktionen og står nu med den færdige maskine. Du ved præcis, hvordan den er lavet, og hvordan hver enkel lille del fungerer. Du skriver en manual til køberne af maskinen, så de kan passe perfekt på den. Men kort tid efter, at køberne har modtaget maskinen, får du af vide, at den er gået i stykker. Hvad er der sket? Har de ikke fulgt manualen?

Vi som Syvende Dags Adventister tror på, at Gud har skabt os, som der står i de første kapitler af Bibelen. Vi tror, at han kender os fuldt ud og ved, hvad der er bedst for os. Derfor ønsker vi at finde vores leveråd i Bibelen også med hensyn til kosten. Nyere forskning har vist, at den bibelsk anbefalede kost har så mange gavnlige effekter på vores krop og kan forebygge og helbrede mange af de livsstilssygdomme, vi lider af.

Kosten handler ikke kun om fysisk føde, men også om åndelig føde. Bibelen, Guds ord, er vores åndelige mad (Hebr 5,12-14). Ligesom vi ikke kan leve uden fysisk mad, kan vi heller ikke leve uden åndelig mad - Guds ord. Vi dør i vores åndelige liv, hvis vi ikke dagligt læser og studerer i Guds ord. Og hvilke herlige smags-, duft- og farvebeskrivelser, der er i Bibelen. "Smag og se, at Herren er god" Sl 34,9.

 Find vores kirker og afdelinger