Helt under vandet?

I Adventistkirken praktiserer vi dåb ved at dykke hele personen ned under vandet. Det var den type dåb, som Johannes og disciplene døbte med, og det var også praksis et stykke op i den første kristne kirke. Rent praktisk foregår det ved, at præsten læner personen baglæns ned i et dåbsbassin, og løfter derefter personen op igen. Symbolikken i neddykkelsen er taget fra Bibelen. Man ”begraver” sit gamle liv i dåben, og ”genopstår” som et nyt menneske i Kristus. Dåben er en ny begyndelse – en ny fødsel – hvor man nu er renset og klar til at leve et liv med Jesus.

I de fleste Adventistkirker er der bygget et dåbsbassin enten nede under gulvet, eller bag ved talerstolen, som man så fylder med vand inden en dåb.

Men nogle mennesker foretrækker at blive døbt i det fri – ved stranden eller ved en sø. Nogle gange sker det også på f.eks. en spejderlejr i et stort bassin.
 

josefine-elkjrBIBELVERS

Rom 12,8
den, der formaner, sin formaning; den, der giver, skal give rundhåndet. Den, der er forstander, skal være det med iver, og den, der øver barmhjertighed, skal gøre det glad og gerne.
Find vores kirker og afdelinger