Rejsen-Magasin-fra-webRejsen

Det nye 'Rejsen' magasin er lanceret, men hvad er Rejsen, og hvad skal det bruges til?

Rejsen er hele Bibelen sat op i små brudstykker, med billeder. Jeg ville kalde rejsen for 'Bibelen på 10 minutter, hele rejsen fra skabelsen til den nye jord uden slægtstavler. Rejsen er et forsøg på at gengive Bibelens kernehistorie i små bidder, og at inspirere til diskussion og videre studium. I forbindelse med lanceringen af rejsen magasinet, blev hjemmesiden rejsen.net også lanceret, og rejsen.net er egentlig der tingene sker. For på hjemmesiden kan vi diskutere, evt. se et videoklip om et emne, og læse mere. Altså er 'Rejsen' magasinet et blad til at fange vores opmærksomhed, som vi kan læse i 'offline', og så fortsætte 'online' inde på hjemmesiden, sådan at vi kan have en dialog, lære hinanden at kende og dele vores tro med hinanden.

I tiden op til 'Rejsen's lancering fik Rejsen også sin egen facebookside, og derpå er der blevet postet billeder fra rejsen, men med nogle udsagn på, nogle gange gode og sigende, og andre gange lidt provokerende. Billederne bliver delt, liked og kommenteret, og det højner vores synlighed på facebook. Der bliver postet et billede på Facebook to gange om ugen. Nogle billeder bliver delt rigtig meget rundt på nettet, andre næsten ikke. Det interessante er at f.eks. dette billede er blevet delt over 1000 gange, og hvis man kigger på hvem der har delt det, så vil der være rigtig mange, man ikke har på sin egen venneliste.

Hvis du godt kunne tænke dig at læse Bibelen, men måske bliver overvældet af alle siderne, og historier som du ikke rigtig ved hvad du skal tænke om, så er Rejsen et godt sted at starte. Her kommer du til at se en sammenhæng i historien der udvikler sig i Bibelen.

Men hvis du allerede kender din Bibel godt, kan Rejsen også være en god måde at opfriske den Bibelske historie på, og ved først og fremmest at læse den selv, så du ved hvad der står deri, så du kan anbefale nogle afsnit til dine bekendte der måske går og grubler over nogle emner. Så ved også med dig selv, hvad du giver videre, og så kan du svare på spørgsmål, og måske stille nogle spørgsmål og henvise til emnet inde i bladet.

Du kan også bruge bladet til visuelt at gøre dig nogle tanker om den bibelske historie, og klikke dig ind på rejsen.net for at se nogle inspirerende videoer, dele et par tanker til de forskellige emner. På Facebook kan du sprede kendskabet til Rejsen ved at dele, like og kommentere billeder, tanker m.v.

Vi, alle, er i livet på en rejse, spørgsmålet er hvor vi rejser hen. Bibelen er på den måde et rejsemagasin der giver tips, opmuntring og vejledning i vores liv. Gud ønsker mest af alt at vi rejser mod himmelen, fordi han ønsker mere end noget andet at være sammen med os. Men ikke kun dig og mig, også alle de andre, og han har givet os til opgave at invitere, inspirere og opmuntre alle omkring os til også at rejse sammen med os mod himmelen.

Del rejsen, del din rejse med dem du kan, og vær med til at sprede rejsemagasinet.

Se mere om rejsen på:
facebook.com/enfortaellingomlivet
rejsen.net

For dem der kender Lukasmagasinet

Rejsen er på en måde en efterfølger til Lukasmagasinet, men er alligevel noget helt andet. Lukasmagasinet er "bare" Lukasevangeliet sat op i bladform med billeder m.m. intet andet. Der er ikke tilføjet eller fjernet noget. Bibelteksten er taget fra Forlagt Scandinavia's 'Bibelen på Hverdagsdansk'.Find vores kirker og afdelinger