AHA — Adventisternes HjælpeArbejde

IMGP0031Fra Dorkas til AHA
AHA eller Adventisternes HjælpeArbejde blev dannet i 1996, som et samarbejdsorgan for de lokale Dorkas- eller Velfærdsforeninger tilknyttet Adventkirker i hele Danmark. AHA er en selvstændig organisation, som har sin egen bestyrelse og repræsentantskabsmøde hvert 3. år. Den daglige ledelse er lagt i hænderne på Adventistkirkens velfærdsleder.

AHAs arbejdsområde er at hjælpe samfundets svage og nødstedte, hvad enten vi tænker nationalt eller globalt. I og med at de menneskelige behov varierer fra sted til sted, er AHAs opgaver mange og forskelligartede.

Ud i verden
AHA viderefører det gammelt kendte velfærdsarbejde, som har været organiseret siden begyndelsen af 1900 tallet, dengang for at yde hjælp i nabolaget, mens vi nu sender det meste af hjælpen ud af landet — hvor vores hjælp distribueres i samarbejde med Adventistkirkens lokale nødhjælpsorganisationer, herunder ADRA.

Lokalt kan de følge op på den fysiske hjælp, med det menneskelige engagement og sociale aspekt, som mennesker i nød også har brug for.

Hvad laver vi?
I AHA arbejder en stor skare frivillige med at tilvejebringe tøj, legetøj, husgeråd, computere, hospitalsudstyr og meget andet. Mindre reparationer udføres, og alt pakkes så det er færdigt til at blive sendt ud til de steder, hvor der er behov.

IMGP0032Hvem betaler?

  • Adventistkirken
  • Kontingenter
  • Frivillige gaver
  • Offentlig støtte
  • Private fonde

AHA har brug for dig
I det arbejde som AHA udfører, er der mange forskellige opgaver, som skal løses.

Vi har brug for personer med kontakter, som kan skaffe gode brugbare ting fra f. eks. børnehaver, skoler, hospitaler, værksteder, venner og bekendte.

Vi har brug for personer, som har en bil/varebil/lastvogn, og som har lyst til at køre for AHA en gang imellem, når vi skal have ting kørt på lager.

Vi har brug for personer med teknisk snilde, som kan hjælpe med små reparationer indenfor forskellige felter. Har du en hobby, eller er du specialist på et felt, så kunne det være, at det er netop dig, vi mangler.

Vi har brug for stærke mænd og kvinder, når der skal læsses en lastbil eller container. Det er hårdt arbejde, men det tager kun 3-4 timer.

IMGP0044Vi har også brug for stærke mænd eller kvinder til at hjælpe i de lokale velfærdsforeninger, blandt andet til håndtering af sækkene.

Hvad kan vi tilbyde dig?
Velfærdsarbejdet er et arbejde som bærer lønnen i sig selv. Det er en tilfredsstillelse at kunne hjælpe andre. Det er alle tiders mulighed for at komme i kontakt med andre mennesker. Det er altid venlige og hyggelige mennesker, som arbejder i velfærdsforeningerne.

Adresse:
Concordiavej 16
2850 Nærum

Telefon: 45 58 77 90
Fax: 45 58 77 78

Nyhedsbrev

AHA udender et nyhedsbrev flere gange i løbet af året, klik her for at læse det seneste.

Billeder

I december 2014 blev der pakket en trailer med tøj som skulle til Polen, herunder er der lidt billeder fra pakningen: Find vores kirker og afdelinger