Menu

Nyheder

To mænd, tolv spejderlejre, én passion

09.08.2019

Tekst og foto: Victor Hulbert

Lars Gille (Sverige) og Erik Henriksen (Danmark) er pionerer hos spejderne i Den Transeuropæiske Afdeling, og deltog i den allerførste TED spejderlejr i Västeräng i Sverige i 1971, under ledelse af daværende ungdomsleder, pastor Paul Sundqvist. De har deltaget på hver eneste spejdercamporee siden – alle tolv.

Mange mennesker over pensionsalderen ville nok foretrække et sommerhus i bjergene frem for et telt, en sovepose og et sted fyldt med støjende, sprudlende og udmattende spejdere. Men ikke disse to – de trives med det. For Henriksen er det en kærlighed til det udendørs, udviklingen af ​​venskaber omkring lejrbålet og ønsket om at dele Jesu kærlighed med en ny generation af unge, der holder ham i gang. ”Jeg tror, ​​det hjælper med at holde mig i live, at holde mig i kontakt med de unge,” siger han med et bredt smil i ansigtet. Han deler sine evner og den enorme mængde viden, han har tilegnet sig gennem årene, og lærer også selv ting af den nye generation. I en alder af 72 giver han ikke op, og leder sin lokale klub i Roskilde og ser endda frem til den 13. spejderlejr, der er planlagt til Letland i 2023.

Pastor Gille bemærker, at selvom spejderbevægelsen er vokset fra 600 i 1971 til næsten 4.000 i dag, er principperne stadig de samme. ”For mig er det bare at arbejde sammen med unge på en praktisk måde og se, hvordan deres liv ændres … Det mest fantastiske ved lejrene er at se mennesker, der har taget en beslutning om at give deres liv til Kristus.” ”I enhver kirke hvor jeg har arbejdet, var jeg altid en del af spejder-arbejdet, og hvis de ikke havde en klub, startede jeg en.” Han har en meget klar motivation. ”Dette er en del af Kirkens mission,” sagde han. 

De to mænd blev under stort bifald eskorteret frem, for at modtage en særlig pin, til minde om deres år med uselvisk tjeneste. Når de ser ud over den enorme hal fyldt med spejdere, ledere, frivillige og potentielle ledere, ser de, at spejdernes mission i Europa er i sikre hænder.

Læs mere her

Til oversigt