Menu

Nyheder

Sundhedsforedrag

03.10.2020

Onsdag aften, den 23. september begyndte en ny serie med maddemonstrationer og sundhedsforedrag på Viborg Bibliotek, med Kasper Carstensen. Serien var en opfølgning på den interesse, der blev vakt ved IMPACT besøget af unge mennesker i juli måned.

På grund af Covid-19 restriktionerne måtte deltagerantallet begrænses, og det ellers rummelige lokale indrettes efter sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Kasper, som er uddannet elite og bredte træner i styrketræning og almen fysisk træning, foruden at være faglært kok og foredragsholder for Dansk Idrætsforbund (DIF) siden 2009, lagde ud med at demonstrere, hvordan man laver plantebaseret smørepålæg, postejer, patéer, mm., mens han fortalte levende om fordelene ved et pantebaseret kosthold.

Da Kasper også har arbejdet i udlandet som køkkenchef på flere sundhedscentre, såvel som med demonstrationer på en TV-station i Canada, kunne han dele ud af sin rige erfaring med både syge og raske mennesker om, hvordan ændringer i livsstil gennem kost, motion og daglige vaner kan hjælpe folk i kampen mod livsstilssygdomme.

Sundhedskurset på 2½ time denne onsdag aften endte med opskrifter og smagsprøver, som også inkluderede lækker kage med pærecreme.

De følgende fire onsdage fortsætter foredragene med endnu en maddemonstration, og derefter med fokus på at forebygge sygdomme og optimere kroppen gennem kosten. Kasper vil også komme ind omkring forebyggelse og håndtering af angst og depression, såvel som resiliens ved katastrofer og anden modgang, og samtidig knytte sin undervisning til beretninger i Daniels Bog i Bibelen.

Der blev stillet mange ivrige spørgsmål, og det var en mæt lille forsamling, der på trods af afstand og håndsprit kunne tage hjem denne aften, med smag på mere. En lignende serie med Kasper Carstensen vil begynde i Aarhus i uge 40. For flere oplysninger kontakt Kasper på tlf. 60179010.

Til oversigt