Menu

Nyhed

Lovforslag om lørdags-eksamener på vej i Brasilien

10.12.2018

Brasiliens fortalere for religionsfrihed mener, at et lovforslag, der for nylig blev vedtaget af en kommite i Chamber of Deputies er en milepæl for studerende, der håndhæver den bibelske Syvendedags Sabbat.

Lovforslaget omhandler administrationen af eksamener og fremmøde for studerende, der ikke kan deltage i eksamener af religiøse årsager. Lovforslaget afventer nu præsidentens underskrift.

“Loven giver mulighed for, at eleverne på ethvert niveau – undtagen i militærundervisning – kan springe eksamener eller klasser på deres dag for tilbedelse over, når deres tro modsætter sig sådanne aktiviteter”, forklarede CCJ, federal deputy Maria do Rosário.
Blandt de alternativer, der nævnes, er erstatningsseksamener eller -klasser og tilbuddet om alternative datoer for at opfylde studiekravene. Der nævnes også erstatningsprojekter, med emne, mål og deadlines defineret af hver uddannelsesinstitution.

Direktør Helio Carnassale, den sydamerikanske afdeling for offentlige anliggender og religionsfrihed (PARL), sagde, at godkendelsen var en stor sejr for religionsfriheden, især for de tusindvis af studerende, der håndhæver religiøse dage. Han gav også hyldest til dem, der hjalp til med at nå dette resultat.

Læs mere her:

https://www.adventistreview.org/church-news/story13207-brazilian-students-granted-right-to-skip-sabbath-exams-classes

Til oversigt