Menu

Nyheder

Orkanen Dorian hærger på Bahamas-øerne

11.09.2019

Tekst & foto: ADRA International

Siden mandag den 2. september har øerne Abaco og Grand Bahama på Bahamas-øerne været hårdt ramt af orkanen Dorian, en kategori 5-storm med vedvarende vind på 185 mph, med vindstød på op til 220 mph. Lokale rapporter på Bahamas viser, at mindst fem mennesker er døde og 21 såret.

Orkanens vindhastighed blev nedjusteret til kategori 2, men holder sig stadig over Bahamas. ”Denne orkan er den værste og største storm, som Bahamas-øerne nogensinde har oplevet,” siger Leonardo Rahming, eksekutivsekretær for South Bahamas Conference og frivillig ved Adventist Development and Relief Agency (ADRA). ”Dorian skabte fortrinsvis ødelæggelse på øerne Abaco og Grand Bahama, hvorved kommunikation og elektricitet blev afbrudt på begge øer,” siger han. Videofilmoptagelser af veje og hjem, der er oversvømmet, cirkulerede på sociale medier, der bekræfter rapporter om omfattende nedbør efter Dorian.

ADRAs katastrofeteam på Bahamas overvåger stormen, og arbejder tæt sammen med Adventistkirken og lokale myndigheder for at vurdere samfundets behov. ”Der er et øjeblikkeligt behov for det grundlæggende, såsom mad, vand og medicin,” siger Rahming. ”Men jeg understreger, at mange mennesker er berørt af denne apokalyptiske katastrofe og vil have brug for masser af hjælp til at komme sig.”

Læs mere her

Til oversigt