Menu

Nyheder

Vækst i Estland

24.07.2018

Kilde: ted.adventist.org

I Estland, hvor væksten i kirkemedlemmer har været langsom eller endog stagnerende, er der startet flere nye initiativer med et ønske om at nå ud til nye mennesker i Tallinn, hovedstaden i Estland.

Estland er et af ​​de baltiske lande med et adventistisk medlemskab på kun 1.460 i en befolkning på 1,3 millioner. Nu giver indvandring nye muligheder for, at kirken kan tjene et internationalt samfund, der udvikler sig i hovedstaden Tallinn, og også i Tartu, den næststørste by i Estland. Kirken har erkendt, at der er et stigende antal internationale folk, der arbejder, studerer eller giftes med lokalbefolkningen.

Del og Hannah Onde er fra Filippinerne. Sammen med den 6-årige Zion Amber er de en velkommen del af det internationale samfund, der nu har fungeret som frivillige missionærer i Estland i næsten to år.  “Min kone og jeg bad til Gud og spurgte, om det ville være en god ide at starte en separat international gruppe,” siger Del. “Gud har velsignet os til at tjene som missionærer i forskellige dele af verden i en lang årrække nu. Seksten mennesker kom til den første gudstjeneste i Tallinn og mindst tredive procent af dem var fra deres personlige kontakter i samfundet. “Så vi troede,” ok Herre, hvis du virkelig vil have os til at gøre det så gør vi det. Men vær så venlig at guide os! “” siger Del. “Så vi begyndte at mødes mindst to gange om måneden, og nu gør vi det regelmæssigt hver lørdag.”

Og nyhederne spredes. “Vores drøm er, at en dag meget snart vil denne gruppe vokse endnu mere, Tallinn International Syvende Dags Adventist Kirke “- den første for Estland, hvor folk fra forskellige dele af verden og fra forskellige samfundslag kan finde tilflugt, helbredelse og vokse i hans nærhed. ”

Læs mere her: https://ted.adventist.org/news/1316-international-church-plant-spurs-growth-in-estonia?idU=1

 

 

Til oversigt