Menu

Nyheder

Ny leder for Trans-Europæisk Division

10.06.2022

Onsdag den 8. juni blev Dr Daniel Duda valgt til leder for den transeuropæiske division af adventistkirken (TED) for perioden 2022-2025. Den Danske Union er en del af TED og Daniel Duda bliver således at lede den organisation Adventistkirken i Danmark arbejder under.

Duda er ikke fremmed for TED. Han er født i Slovakiet, men statsborger i Tjekkiet. Han uddannede sig som præst ved Newbold College (nu Newbold College of Higher Education) i begyndelsen af ​​1980’erne. Da han vendte tilbage til tjeneste i sit hjemland, tjente han som lokal kirkepræst, evangelist, teologilektor og sekretær i den tjekkisk-slovakiske union. I 1990’erne accepterede Duda en lærerstilling i Rusland som teologilektor og derefter leder af teologisk afdeling og akademisk dekan ved Zaoksky Theological Seminary (nu Zaoksky Adventist University).

Dudas udnævnelse til rollen som leder af TED kombinerer de åndelige gaver som præst, teolog og administrator. Duda, der er kendt for at grave dybt i skrifterne og opdage friske vinkler for livet og troen.

Her i Danmark ser vi frem til at opleve de visioner han har for kirken her i Skandinavien.

Til oversigt