Menu

Lyn slår ned i kirke midt i gudstjeneste

13.03.2018

Kilde: newsbreak.dk

16 blev dræbt og 140 kvæstet, da et lyn slog ned i en adventistkirke i Nyaruguru-distriktet i det sydlige Rwanda søndag.

14 mennesker omkom på stedet, og to andre døde lidt senere af deres kvæstelser, efter at de var blevet indlagt, siger Habitegeko François, talsmand for myndighederne i området.

140 andre kirkegængere blev i al hast kørt til sygehuse og lægecentre i området. De fleste af dem var kun kommet lettere til skade og havde kun behov for kortvarig behandling.

– Lægerne siger, at tre er i kritisk tilstand, men de siges også at være i bedring, siger Habitegeko François.

Fredag blev en anden gruppe med 18 studenter ramt af et lyn i det samme område. Ved dette lynnedslag blev en dræbt.

Ifølge det amerikanske magasin The Atlantic bliver der årligt dræbt omkring 24.000 mennesker ved lynnedslag i verden.

De fleste af dem omkommer i udviklingslandene – blandt andet fordi lynnedslag i landområder er farligere end i byerne.

I udviklingslandene dør langt flere ved lynnedslag i bygninger, da disse ofte ikke er beskyttet af elledninger, rør eller byggematerialer, der afleder lyn.

I Rwanda har der historisk set været en stor frygt for lynnedslag, der ifølge Rwanda-avisen The New Times af mange anses som en forbandelse.

Avisen skriver, at “der er forskellige myter forbundet med lyn blandt rwandere. Nogle teorier forbinder lyn med hekseri.”

Det er især “inkuba itagira amazi”, der løst oversat betyder tørt lyn, som vækker frygt for hekseri. Det er en type lyn, der rammer, selv når det ikke regner.

Gakubitwe n’inkuba betyder ifølge New Times at blive ramt af lynet.

 

Til oversigt