Menu

Nyheder

Kristne i Indien kunne ikke stemme

05.02.2019

Kilde: Adventistischer Pressendienst (APD)

Indien er en føderal stat med 29 stater og syv territorier. Valget af en lovgivende forsamling i Madhya Pradesh bør udskydes, siger “Åbne Døre” i Schweiz. Den 28. november blev kristne systematisk diskrimineret der. Da deres navne ikke var i folketællingen, blev de nægtet at stemme. Leo Cornelio, romersk-katolske ærkebiskop af Bhopal, statens hovedstad, blev også nægtet at stemme på trods af valgkort i hans valglokale.

– Dette er uretfærdigt og ikke et tegn på demokrati. Det er tydeligt bevis for, at det kristne samfund ikke engang tages i betragtning.

Indignerede kristne ville nu overveje at bede om indledning af en officiel anmodning. Ifølge åbne døre i Schweiz mener kristne ledere, at Bharatiya Janata-partiet, det hinduistiske nationalistparti til premierminister Narendra Modi, er ansvarlig for at fjerne navnene. Modi siges at have forsøgt at forhindre sejren hos deres politiske modstander, den indiske nationalkongres, som de kristne vælgere sandsynligvis ville foretrække.

Madhya Pradeshs tilstand er siden 2003 blevet styret af Bharatiya Janata Party. Lignende begivenheder har også fundet sted andre steder i Indien, som i Bangalore eller Mangalore i den sydlige delstat Karnataka, rapporterer åbne døre. I maj mistede Bharatiya Janata-partiet parlamentsvalg i denne stat til kongrespartiet. I statsvalget den 28. november kunne kristne med hinduistiske fornavne stemme, men de med kristne fornavne blev fjernet fra folketællingen.

I 2019 afholdes nationale valg i Indien. Ifølge åbne døre er resultatet af dette valg afgørende for religionsfrihed i landet. En grund til håb er, at Bharatiya Janata-partiet i staterne Chhattisgarh, Madhya Pradesh og Rajasthan mistede flertallet ved de sidste regionale valg. I disse stater er der blevet rapporteret mange angreb mod kristne. I Chhattisgarh og Madhya Pradesh gælder såkaldte “anti-conversion laws”.

Indien er i øjeblikket rangeret som nummer 11 i Pursuit Index som Open Doors har udgivet. Ifølge folketællingen består befolkningen i Indien af ​​79,8% hinduer, 14,2% muslimer, 2,3% kristne, 1,7% sikhs, 0,7% buddhister, 0,4% jainas og 0,7% tilhængere. af andre religioner.

Tilbage til oversigt