Menu

NYHED

Adventist House i Leipzig, Tyskland har hjulpet omkring 2.000 kvinder

06.05.2019

Foto: Inter-European Division
Tekst: News.adventist.org

For 25 år siden, den 1. maj 1994, åbnede Overnight House for Homeless Women sine døre i Leipzig, Tyskland. Hjemmet er sponsoreret af Advent-Wohlfahrtswerk (AWW), Syvende Dags Adventistkirken i Tyskland.
Det oprindelige koncept blev udarbejdet af Andreas og Blanka Schuchardt. Hjemmet er sted for  nød-overnatning, med 24 senge, som igennem de sidste 25 år har modtaget omkring 2.000 kvinder.

Historierne for de overnattende kvinder omfatter ofte dramatiske begivenheder, som beboere deler med personalet, heriblandt både manglende evne til at betale husleje, alkoholafhængighed, stofmisbrug og ubehandlede, kroniske psykiske sygdomme samt konflikter med familie og venner. I de seneste år har teamet også i stigende grad hjulpet kvinder med indvandrerbaggrund.

For de hjemløse kvinder over 18 år tilbyder huset bolig og nødhjælp. Dette omfatter et sted at sove og mad, tøj og hygiejneartikler. Man forsøger endvidere at hjælpe kvinderne til at aktivere og styrke deres egne ressourcer.
Der oprettes en individuel hjælpeplan for hver kvinde, og man arbejder sammen med hver enkelt for at udvikle mål og strategier, til at håndtere deres problemer. Medarbejderne glæder sig over, når kvinder finder vej tilbage til et liv, de har kontrol over.

I årenes løb har medarbejderne også oplevet farlige situationer, hovedsageligt forårsaget af psykisk syge og stof- eller alkoholpåvirkede kvinder. I disse situationer er de glade for at modtage hurtig hjælp fra politi og læger. “Og vi er uendeligt taknemmelige som et hold, som Gud har holdt sine beskyttende hænder over hele tiden,” sagde de.

Læs mere her

Til oversigt