Menu

Nyheder

HJÆLP UKRAINE – kan du give en hånd?

15.03.2022

(Koordinator er nu fundet, og alle spørgsmål om sagen kan rettes til ukraine@adventist.dk)

I disse dage bliver Adventistkirkens ledelse kontaktet af mange, som gerne vil bidrage og hjælpe Ukrainske flygtninge. Flere medlemmer har tilbudt at huse flygtninge og endda køre til grænsen og hente flygtninge.

Vi er kommet i forbindelse med en ukrainsk adventist, der nu bor i USA, som de næste tre uger har sat sit arbejde på pause for at hjælpe sine landsmænd. Han har kontakt til mange ukrainske adventister på flugt og vil gerne koordinere med Adventistkirken i Danmark om at de kan komme hertil da Polen og Rumænien er overfyldte med flygtninge.

Derfor er vi på udkig efter en frivillig, som er villig til at koordinere indsatsen fra vores side i Danmark. Det drejer sig om at være kontaktperson til de danske medlemmer og menigheder, der gerne vil hjælpe og danne sig et overblik over hvor mange vi kan tage imod og så koordinere med vores ukrainske kontaktperson.

Ifølge Udlændingestyrelsen er der to måder for ukrainere at komme til Danmark på. På egen hånd, hvor de må sørge for sig selv, eller formelt at ansøge om asyl. Søger de om asyl skal de som udgangspunkt tilknyttes et asylcenter. Men vores indtryk er at mange flygtninge endnu ikke ved om de vil søge asyl, men blot har brug for at finde et trygt og roligt sted at slå sig ned mens de finder ud af hvad de skal. Vi har derfor brug for at vide hvor mange medlemmer, der er villige til midlertidigt at åbne deres hjem og vil med dette opslag forhøre om der skulle være en, som vil hjælpe med at koordinere denne indsats på landsplan eller regionalt.

Til oversigt