Menu

Nyheder

HappyHand-butik åbner i Norge

10.12.2019

Foto: Yngvar Børresen. Fv.: Pia Nielsen og Carsten – projektledere, Johann Johannsson – Adventistkirken Norge, Thomas Müller – Adventistkirken Danmark. 

Præcis klokken 12, onsdag den 4. december åbnede dørene til den nye HappyHand-butik i Moss – den første i Norge, og ud fra samme koncept som de 3 danske HappyHand-butikker anvender. Udenfor stod en skare mennesker, som ventede på at slippe ind, kun stoppet af et rødt bånd, som kommunens viceborgmester Benedicte Lund skulle klippe over.

Det er en stor glæde for mig, en glæde for byen, og en glæde for den grønne tanke, at denne fantastiske butik nu åbner i Moss” sagde viceborgmesteren.

Før hun klippede det røde bånd, roste hun initiativtagerne og alle medhjælperne, og hun nævnte, at butikken også skal være et mødested for mennesker, som gerne vil træffe andre mennesker.

Carsten Jørgensen og Pia Nielsen, begge medlemmer af Adventistkirken i Moss, har været de primære initiativtagere til projektet, lige fra ideen blev født til butikken efter megen planlægning nu er en realitet. Carsten Jørgensen gav udtryk for, at menigheden har set frem til dette længe.

“Det er en begivenhed, vi har glædet os til i lang tid. Men uden menighedsmedlemmernes store indsats og iver var butikken ikke blevet til”, sagde han.

Til stede ved åbningsseremonien var repræsentanter fra Adventistkirken i Danmark og Norge. Fra Danmark kom Thomas Müller, som er leder for Adventistkirken i Danmark. Han kunne fortælle, at HappyHand startede i Danmark i 2012, og at butikkerne har vært til stor velsignelse for både de frivillige arbejdere og for modtagerne af de penge, som butikkerne samler ind. Han udtrykte stor glæde over, at HappyHand-konceptet nu er udvidet med en butik i Norge.

Vi ønsker at tage vare på naturen og klimaet, og også på hinanden”, sagde Thomas Müller og ønskede til lykke.

Fra Adventistsamfundet i Norge var økonomichef Johann Johannsson til stede.

Tusind tak for det arbejde, I gør for at hjælpe andre, både gennem Adventistkirkens egen hjælpeorganisation ADRA, og direkte til modtagere, som har brug for en håndsrækning, både i Moss og i udlandet”, sagde han.

I sin hilsen trak han historiske linjer fra Adventistkirkens traditionsrige hjælpearbejde og frem til åbningen af HappyHand-butikken.

Læs mere her

 

Til oversigt