Menu

Nyheder

Fordømmelse af massakren i Christchurch

27.03.2019

Tekst/Billede: Tor Tjeransen/ADAMS

Ledelsen for Syvendedags Adventistkirken i Norge er dybt berørt af den grusomme vold, hvor 50 uskyldige personer, samlet til fredelig bøn i to moskeer i Christchurch i New Zealand, blev dræbt. Alle som blev berørt af denne tragiske hændelse, har vor dybeste medfølelse.

Retten til at tilbede i frihed er en grundlæggende menneskeret, og Syvendedags Adventistkirken har en lang tradition for at beskytte religionsfriheden for alle mennesker. Et angreb på en gruppe er et angreb med konsekvenser for alle. Derfor beder vi vore menigheder og medlemmer om at møde muslimer i deres lokalmiljø med en bekræftelse af deres selvfølgelige ret til at tilbede i tryghed.

Hadefulde handlinger og ord skaber unødvendige modsætninger mellem forskellige kulturer og trosretninger. Det samfundsansvar, Syvendedags Adventistkirken tager lokalt, nationalt og globalt, leder os derfor til at møde alle mennesker med respekt, samt gennem ord og handlinger bidrage til forståelse og fred mellem mennesker med forskellige overbevisninger.

I lyset af modsætningene, nogen ønsker at skærpe i dagens globale samfund, er opfordringen fra Paulus en meget aktuel modvægt: «Jeg formaner jer fremfor alt til at bære frem bøn og påkaldelse, forbøn og tak for alle mennesker» (1 Timoteus 2:1).

Læs mere her

Til oversigt