Menu

Nyheder

“Ellen G. White gade”

01.12.2021

Den 10. december kl. 12.00 indvies en hel gade i Italien efter en af Adventistkirkens grundlæggere, Ellen Gould White.

Det hele begyndte, da Adventistinstituttet “Villa Aurora” (Iacb) i Firenze fremlagde en anmodning til myndighederne med forslag om at ændre et navn på en gade tæt på Villa Aurora fra “Viale del Pergolino” til “Ellen G. White gade”. Dette til minde om den inflydelsesrige kvinde der var medstifter til Adventistkirken, forfatter og indflydelsesrig kvinde i sin samtid.

Anmodningen blev accepteret, og instituttet “takker byen Firenze for den følsomhed, der er udvist ved at anerkende godheden og egnetheden af ​​det formulerede forslag”. I sin beslutning overvejede byrådet forskellige elementer, herunder det faktum, at den religiøse institution, der har slået sig ned på ejendommen siden 1947, udover at være et universitetssæde, har dedikeret nogle af sine faciliteter til at modtage familier til patienter, der er indlagt i det nærliggende område og at det kun er Villa Auroras bygninger, der har udsigt over den pågældende gade.

Florentinske gader tager ifølge en gammel skik ofte deres navn fra den omgivende sammenhæng; at ændre navngivningen ville ikke være til skade for det historiske; og sidst, men ikke mindst, vil det give nem adgang til faciliteterne for dem, der ønsker at bruge Villa Aurora, men ofte går den forkerte vej, fordi der er to lignende navne (via del Pergolino og viuzzo del Pergolino). Ved gadenavngivningsceremonien indvies også “Ellen G. White Center for Studier og Dokumentation” på stedet.

Der kan læses om dette på italiensk her.

Foto: HopeMedia Italia

Til oversigt