Menu

Digital verden, digital kirke, digital Gud

03.04.2018

Læser du Bibelen på din telefon? Connecter du med andre kirkemedlemmer på Facebook? Tilgår du kirken online? Er det muligt, at Gul i en netværksverden, på en eller anden måde vil se anderledes ud? Tim Hutchings, forsker i Digital Discipleship ved Durham University, kiggede på disse og andre spørgsmål, og hans foredrag tilbød vigtige refleksioner for troende, ved hjælp af teknologi på deres trosrejse.

Hvad der virkelig sker, siger Hutchings, er at internettet nu er en del af hverdagen. Online kirke er en del af det religiøse liv, ikke et alternativ. Online kirketjenester tiltrækker mennesker, som en kirke ville alligevel, eller som ville – men blev forhindret af sygdom, handicap eller andre begrænsninger. Nogle grupper tilpasser sig og blomstrer, og nogle mennesker, som paven på Instagram, har opdaget en måde at bruge medierne på, som virker for dem.

Som normalt varierede Q & A langt og bredt. Der var masser af ideer, der fortjener yderligere tanke blandt dem i rummet og – selvfølgelig – dem der nyder godt af teknologien og ser på Newbold livestream.

Læs mere her

Til oversigt