Menu

Nyheder

Afrikansk dag i Silkeborg

01.05.2023

Rejsen til Silkeborg Adventistkirke var ikke lige så lang som fra Afrika. Mange havde set frem til denne dag i lang tid. En dag med fælleskab, Guds ord, inspirerende musik og god mad. I hjørnet ved teknikbordet kravler en lille fyr op af Mikael, som er lyd- og streamingmand denne lørdag. Andreas hedder han og er bare 5 år gammel men allerede super interesseret i at ”pille” ved knapperne. Både Mikael og Andreas nyder i høj grad hinandens selskab. Andreas er bare en af de mange børn der er nyankommet til Danmark for at finde sin plads i vores samfund og menighed.

Kirken er ellers nærmest fyldt til bristepunktet af folk fra det meste af Jylland. Samtalerne er en blanding af dansk og kinyarwanda, som er det fælles sprog, folk taler i Congo, Rwanda og Uganda, hvor de fleste af dagens kirkegængere kommer fra. De er samlet til foråsmøde, hvor flygtninge, der er kommet til Danmark, har søgt det fællesskab, de havde allerede inden de kom her til Danmark. Her spiller kirken i Silkeborg en central rolle. Højdepunktet på denne dag er helt sikkert, at Adelice, Elvine og Celine har valgt at følge Jesus og ønsker at blive døbt.

Det er kirkens præst Bjørn Ottesen, der inden dåben meget sigende minder om, at vi i Danmark tidligere sendte utallige missionærer til Afrika. Nu kan de komme den anden vej – og vi har brug for alle disse livsglade og inspirerende mennesker der kan ryste lidt af det danske vinterstøv!

Efter dåbsgudstjenesten fortsatte dagen med fællesspisning og koncert til langt ud på eftermiddagen. En rigtigt dejlig dag der helt sikkert vil gentage sig. Til stor glæde for både dem som bruger kirken hver uge, og for dem som bor lidt mere spredt.

Foto: Mikael Lundqvist  

Til oversigt