Menu

Nyheder

Adventistkirken lancerer digitalt leksikon

04.07.2020

Adventistkirken internasjonalt lancerede et digitalt leksikon den 1. juli 2020. Leksikonet er en pålidelig kilde til fakta om kirkens historie og organisation. På lanceringsdatoen inneholder leksikonet 2100 artikler, men det kommer til at udvides meget i de kommende uger.

Opslagsværket indeholder artikler indenfor tre hovedområder.

  • Biografier om afdøde adventister som har sat vigtige spor efter seg
  • Artikler om den historiske udviklingen til kirkens organisasjon
  • Artikler om institutioner og publikationer

Encyclopedia of Seventh-day Adventists (ESDA) kommer til at blive det nye opslagsværk til information om Adventistkirkens historie og drift i alle verdens hjørner. 2100 artikler var på plads på lancering tidspunktet. Redaktøren for verket, Dr. David Trim, som leder kontoret for arkiv, statistik og forskning ved Generalkonferencens hovedkontor i udkanten af ​​Washington, D.C., oplyser at redaktionsgruppen har planer om 8000 artikler.

Leksikonet skulle efter planen blive lanceret under generalkonferencen i Indianapolis, men dette blev så ikke aktuelt på grund af Corona.

– Når folk spørger om, hvem adventisterne er, giver leksikonet gode svar. – Vi står i stor taknemlighed til dem som har været før os.

Oppslagsverket forteller historien til mange selvoppofrende misjonærer. David Trim nævnte historien om Alfred Matter og kona Elizabeth som bestemte sig for ikke at evakuere fra Nebasa i Kongo da uavhengighetskrigen brød ud i 1960. Han vant oprørernes tillid med sin venlige væremåde.

– Dette verket fortæller os hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi skal hen, siger leder for Den inter-amerikanske divisjonen, Elie Henry.

– Det store billede vi ser, er Guds misjon. Dette er et effektivt vidnesbyrd om, hvordan Gud har ledet i vores lokale miljø og globalt, siger Raafat Kamal, leder for Trans-Europeisk division.

– Vi kan ikke overvurdere betydningen af ​​dette opslagsværk til forskning og alle, der elsker kirken og vil lære om historien og hvad situationen er i øjeblikket. Leksikonet vil minde os om, hvordan Gud har ledet i fortiden og hvordan han leder i dag, sa Stele.

Gå til opslagsværket

Til oversigt