Menu

Ukraine rykker ud af Den Euroasiatisk Division

13.04.2022

Adventistkirken i Ukraine er ikke længere med i den Euroasiatiske division, som har hovedsæde i Moskva.

Det besluttede Generalkonferencens Executive Committee, som består af Adventistkirkens administrative ledelse fra hele verden unioner, divisioner og generalkonferencen, i går. Den Ukrainske Union bliver knyttet direkte til Generalkonferencens hovedkontor i Silver Spring, Maryland.

Med Ruslands igangværende krig i Ukraine som begrundelse fremlagde Generalkonferencens præsident, Ted Wilson, forslaget under dette års Spring Meeting, hvor Executive Committee i et mere eller mindre fysisk fremmøde er samlet. Her kigges der blandt andet på budgetter og andre anliggende og problemstillinger.

Under forslagets behandling kommenterede præsidenten for Den Euroasiatiske Division, Mikhail Kaminskij, at ”dette ville kunne hjælpe med at opretholde et venligt og broderligt forhold mellem Adventistkirken i Ukraine og resten af divisionen i fremtiden.”

Værd at vide: Adventistkirkens
menigheder og medlemmer er
organiseret i forskellige lag.
Øverst er Generalkonferencen.
Den er inddelt i 13 divisioner,
som bliver indelt i konferencer,
unioner, missioner, m.m.

Den Ukrainske Union vil midlertidigt få samme status og direkte tilknytning til generalkonferencen som andre politisk komplicerede områder, herunder Mellemøsten og Nordafrikas Union og Den Kinesiske Missionsunion. Hvordan fremtiden ser ud for Den Euroasiatiske Division, som yderligere består af mange tidligere sovjetstater og Afghanistan, er svær at sige, når knap halvdelen af medlemmerne kommer fra Ukraine.
Står det til Ted Wilson burde man overveje at kigge nærmere på denne division og ”det store billede”. Europa består af yderligere to divisioner, den Transeuropæiske med 87.000 medlemmer og den Intereuropæiske med 178.000 medlemmer. Disse tre divisioner har tilsammen kun 1,7% af verdens adventistmedlemmer.

 

Til oversigt