Menu

Nyheder

ADRA forøger global Covid-19 hjælp

12.05.2020

tedNews

Adventist Development and Relief Agency (ADRA) hjælper mere end 2,4 millioner husstande rundt om i verden, hvor livet er blevet påvirket af coronavirus-pandemien. ADRA har iværksat COVID-19-projekter i 37 lande til støtte for frontlinearbejdere, familier med lav indkomst, ældre og mennesker, der er ekstra udsat som følge af krisen.

”ADRA har været til stede siden virusudbruddets start, for at hjælpe rundt om i verden. Vi er her for at fortsætte med at støtte sårbare familier, helsepersonale i frontlinjen og personer, der er berørt af denne pandemi, ”siger Michael Kruger, ADRAs præsident. “Vores kontorer samarbejder med tusinder af frivillige og betroede partnere for at sikre, at de berørte får oplysningeshjælp, mad og hygiejneforsyninger mm. for at overvinde og komme sig efter COVID-19-katastrofen.” ADRA har opskaleret og tilpasset sin katastrofehjælpsinfrastruktur i mere end 120 lande. Nødhjælpsaktiviteterne spænder fra maddistribution og sikkerhed, uddannelse i sundhedsrådgivning, forsendelser af medicinske forsyninger til hospitaler til kontanthjælp.

Europa
ADRA har aktive projekter i hele Europa. I feks. Slovenien leveres plejepakker til personale og beboere på plejehjem. ADRA-frivillige i Spanien distribuerer mad og bruger 3D-printerteknologi til at skabe hundredevis af ansigtsmasker til sygehuse, sundhedsfaciliteter og ældreboliger, der plejer COVID-19-patienter. I Belgien distribueres mad til hjemløse-krisecentre. I Frankrig modtager 1.700 sårbare familier, migranter og flygtninge også kontanthjælp til at købe presserende fornødenheder. I Montenegro uddeles mad og hygiejnesæt til ældre og isolerede beboere samt enlige forældre. I Rusland fremstilles ansigtsmasker til 35.000 modtagere i medicinske centre og ældrehjem.

Afrika
I Afrika hjælper ADRA mere end 120.000 mennesker i Kenya, og i Gambia doneres mad til mere end 2.500 familier, samt hygiejneudstyr til af offentlige centre. I Mauretanien leveres mad og hygiejneudstyr til mere end 15.000 mennesker og i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) har man tilpasset igangværende sundhedskampagner mod andre sygdomme som f.eks. Ebola for at forhindre spredning af COVID-19.

Asien
I Asien laver ADRA kampagner gennem videoer på sociale medier, lokal provinsiel radio, brochurer, plakater og bannere for ​​social distancering, hygiejne og håndvask. I Pakistan modtager mere end 11.400 berørte kontante overførsler, og i Thailand modtager næsten 1.500 mennesker i 9 flygtningelejre hygiejnepakker. I Cambodja leveres beskyttelsesudstyr og medicinsk udstyr til mere end 80 sundhedscentre og hospitaler. I Filippinerne uddeles økonomisk hjælp til tusinder og mere end 43 tons mad og rengøringsmateriel til husholdninger med lav indkomst. På Sri Lanka uddeles madrationspakker og hygiejnesæt til 6.500 mennesker og der etableres håndvaskestationer og beskyttelsesudstyr til sundhedspersonale.

Australien
I Australien støtter ADRA med mad og i New Zealand leverer ADRA supermarkeds-gavekort til 3.600 mennesker, der er økonomisk påvirket af pandemien.

Latinamerika
I Latinamerika har ADRA lanceret massiv forebyggelsesindsats og distribueret tusinder af flasker antibakteriel gel, ved hjælp af frivillige og kirker i Mexico for at nå de blinde og døve. I Paraguay hjælpes mere end 13.000 mennesker, herunder 17 boligcentre for hjemløse og børn og unge, samt ved indsats i sundhedssektoren.

Nordamerika og Caribien
I USA og Caribien leverer ADRA beskyttelsesudstyr (PPE) og essentiel medicinsk forsyning til tusinder af sundhedsarbejdere, der plejer COVID-19-patienter, herunder Loma Linda University Health i Californien, og Adventist HealthCare White Oak Medical Center i Maryland.
Derudover sendes medicinske forsyninger til hospitaler i Jamaica og Den Dominikanske Republik.

Mario Oliveira, direktør for nødsituationsstyring i ADRA, siger. ”Jeg er forbløffet over, hvordan ADRA-programmer har  tilpasset forskellige løsninger og implementeret ressourcer med små mængder midler, for at gøre så meget for at reagere på COVID-19 nødsituationer. Vi drager fordel af vores infrastruktur, personale og tillid i de samfund, vi støtter, for at levere hjælp straks.”

Syvende Dags Adventistkirken har været en vigtig allieret i hovedparten af ​​disse projekter, da den har ydet støtte gennem sit netværk af hospitaler, tv- og radiosendefaciliteter og tusinder af frivillige.
Donationer til hjælp til COVID-19-katastrofensvar er presserende nødvendigt på ADRA.org/covidresponse. For mere information, se ADRA.org.

Læs mere her

Tilbage til oversigt