Dialogdagen i Vejlefjordkirken

dialogdag

Tekst/foto: jgw

Dialogdagen i Vejlefjordkirken den 26. november 2017 blev besøgt af ca. 80 deltagere fra hele landet.

Thomas Müller, kirkens unionsformand, startede dagen med at påpege, hvor vigtigt det er at have en åben dialog i vores kirke, hvor vi får mulighed for at stille de svære spørgsmål, opklare misforståelser og forsøge at se synspunkter fra flere sider.

For at inspirere deltagerne til at mærke efter, hvor vigtigt det er at lytte til den man taler med, blev der holdt et oplæg. Alle deltagere blev delt ind i grupper af 2, hvorefter man skulle lytte, analysere og skrive ned, hvordan den anden person så på et valgt tema. Dette var en øvelse, som flere udtrykte stor begejstring for. 

Reimar Vetne, der er deltidsansat i kirken, holdt et interessant indlæg om de 3 engle i åbenbaringen, hvor han bla. anførte, at det er vigtigt være opmærksom på, at ikke fokus bliver udelukkende på profetier, sådan at "balance" er et nøgleord når man samtaler med andre mennesker.

Der blev mulighed for at stille spørgsmål, men der var dog ikke tid til at få uddybet alle temaer.

De fleste syntes enige om, at dagen havde givet stof til eftertanke, og at en dialog mellem de forskellige meninger når man debatterer, er vigtigt hvis man ønsker at formidle sine synspunkter.  

 

 

 BIBELVERS

2 Kor 7,16
Jeg er glad for, at jeg kan stole på jer i ét og alt.
Find vores kirker og afdelinger