Thisted menighed 50 år

IMG 3015

Tekst: Sven Hagen Jensen
Fotos: Julian Gudmundsson og Ingelis Jensen

For 50 år siden tog en lille menighed på 44 medlemmer i Thy initiativ til, at få bygget en kirke i Thisted. De erhvervede sig en grund i Tilsted, hvor Heides gamle planteskole havde ligget. På det tidspunkt, hvor få havde biler, lå den strategisk rigtigt for tilrejsende fra Thy tæt ved busstoppestedet. Jørgen Hange, som var leder af Thyland menighed i 35 år, var primusmotor i det nye projekt. Menighedens øvrige medlemmer støttede ivrigt op om byggeriet og beplantningen, og den 10. juni 1967 kunne den nye kirke indvies med daværende unionsformand Alf Lohne som hovedtaler. Jens Madsen bad indvielsesbønnen og forærede på Østdansk Konferens vegne kirken en ny bibel, som stadigvæk ligger på nadverbordet og anvendes ved skriftlæsningen. Rudolf Andersen var kirkens præst og ledte ud i indvielsesgudstjenesten.

Nøjagtig 50 år efter kunne menigheden fejre kirkejubilæum sabbatten den 10. juni 2017 med en fyldt kirkesal, hvor ekstra stole måtte sættes ind. Tidligere medlemmer og præstepar, repræsentanter fra andre kirkesamfund i byen og venner af menigheden foruden de faste kirkegængere var mødt frem. Orkesteret Adventklang akkompagnerede fællessangene, så kirkerummet blev fyldt af pris til Gud. Det var den nuværende præst, Sven Hagen Jensen, der holdt jubilæumsprædikenen og mindede om Guds ledelse gennem tiden og de mægtige gerninger, han har gjort for sit folk fra kirkens første tid indtil nu. ”Vi må ikke blive historieløse. Vi må se tilbage på, hvad Gud har gjort i menighedens historie for at kunne se frem og bevare troen op håbet på Jesu snare genkomst.”

IMG 3007

Under fællesspisningen i gildesalen på Refsvej, hvor der var rigeligt med velsmagende mad til de ca. 90 deltagere ved smukt dekorerede borde, var der også anledning til at dele personlige oplevelser fra tiden i Thisted menighed. Lillian Hange Fuglø kunne tage os med helt tilbage, da hun selv var barn i menigheden. Elsebeth Butenko mindedes mange gode stunder som præstepar sammen med menigheden. Ken Aagaard Jensen kunne bekræfte, at han var med til at beplante anlægget omkring kirken. Og Carol Dorland huskede også sin tid som ung, da hendes far, Jens Arne Hansen, var bosiddende præst i Thisted.

Jubilæumsdagen sluttede af i kirken med en skøn koncert af Adventklang, med oplæsning, udsøgte musikstykker og solosang, der var en fryd for øret. Et ægtepar fra baptistkirken kom hen og takkede hjerteligt, fordi de havde fået lov at deltage i hele jubilæumsfesten. Mon ikke de udtrykte det, som alle følte: en minderig og velsignet jubilæumssabbatsdag. For at gøre sabbatsdagen fuldendt tog Adventklang på hospitalet for at spille nogle af stykkerne fra koncerten for en syg nabo til en af adventistfamilierne i Thisted menighed.

 BIBELVERS

Es 30,15
Sådan har Gud Herren, Israels Hellige, sagt: »Vender I om og holder jer i ro, bliver I frelst; er I rolige og trygge, finder I styrke.« Men I ville ikke!
Find vores kirker og afdelinger