Tekst: ADRA.dk
Foto: Stig Stasig

jens vesterager53-årige Jens M. Vesterager tiltræder den 1. februar 2017 stillingen som ny generalsekretær i ADRA Danmark. Jens kommer fra en stilling som programleder i Rockwool Fonden, hvor han siden 2008 har haft ansvaret for Fondens arbejde med fødevaresikkerhed, fattigdomsbekæmpelse og international fred og forsoning.

Jens M. Vesterager bringer mere end 20 års erfaring med udvikling, implementering, administration og ledelse indenfor forsknings, udviklings- og nødhjælpsbranchen med sig til ADRA Danmark.

”Jens kommer til ADRA Danmark med et stærkt sæt kompetencer og erfaringer, men ikke mindst hans stærke passion for at gøre en forskel for de mange millioner af mennesker, der sulter og lever i fattigdom, gjorde indtryk på bestyrelsen. Jens er skarp, analytisk og meget dedikeret, og bestyrelsen er overbevist om, at Jens er det rigtige valg”, siger ADRA Danmarks bestyrelsesformand Thomas Müller.

Landmanden der vil gøre en forskel

Jens er opvokset på en gård i Vestjylland. Hele hans slægt har været landmænd, og det lå også i kortene, at Jens skulle være landmand og overtage slægtsgården. Han fik da også en uddannelse som landmand, og har som ung arbejdet på landbrug i både Danmark og Canada.

Sidenhen blev det praktiske arbejde i marken dog skiftet ud med en mere teoretisk og akademisk tilgang til landbruget. Jens uddannede sig som ”u-landsagronom” (cand. agro.) og fortsatte med en ph.d. grad på Landbohøjskolen (KU). Herfra har Jens en solid akademisk erfaring med forskning og undervisning i tropisk landbrug.Interessen for udviklingsarbejdet fik han, da han som ung rejste ud som ulandsfrivillig i Tanzania.

”Her blev det tydeligt for mig, at min vision og passion i livet er at gøre en forskel for mennesker, der lever i ekstrem fattigdom”, siger Jens.

Et glædeligt gensyn

I jobbet som forskningsadjunkt på Landbohøjskolen blev det dog mere og mere klart for Jens, at han ønskede at komme tættere på den virkelighed – og ikke mindst på de mennesker, han brænder for at hjælpe. Han skiftede derfor forskerkarrieren ud med en stilling som Senior programkoordinator i ADRA Danmark, hvor han i årene 2003 til 2008 havde ansvaret for flere af organisationens udviklings- og nødhjælpsprojekter i en række afrikanske lande.

Stillingen som generalsekretær er derfor et glædeligt gensyn for begge parter. I ADRA Danmark finder Jens en klar sammenhæng mellem sin faglighed og de kristne værdier, som har været en vigtig del af hans liv siden han var barn.

”ADRA er for mig en unik organisation, som gør et fantastisk stykke arbejde, og som i sit kristne værdigrundlag har en højere mening med det vi gør. ADRA har en vision om en bedre verden og en vigtig opgave med at hjælpe mennesker ud af nød, fattigdom og undertrykkelse gennem hjælp til selvhjælp. Og det brænder mit hjerte for”, fortæller Jens.

Jens M. Vesterager overtager 1. februar 2017 stillingen som generalsekretær efter Lehnart Falk, der har siddet på posten i 11 år og nu har valgt at gå på pension.BIBELVERS

1 Joh 3,2
Mine kære, vi er Guds børn nu, og det er endnu ikke åbenbaret, hvad vi skal blive. Vi ved, at når han åbenbares, skal vi blive ligesom han, for vi skal se ham, som han er.
Find vores kirker og afdelinger