AHS
Mødeteltet. Foto: Per Arild Struksnes

Generalforsamlingen er godt i gang

06.05.16 - af Anne-May Müller

Adventistkirken i Danmark er i gang med sin 10. generalforsamling i Kristi Himmelfartsferien. Himmerlandsgården er igen rammen om begivenhederne, og folk fra hele landet er samlet for at beslutte sig for, hvordan arbejdet skal gå de næste 3 – nej faktisk 4 år. For en af de ting, der blev vedtaget i går var forslaget om at gå fra en 3-års periode til 4 år mellem hver generalforsamling.

Onsdag aften lagde ud med formandens rapport fra den forgangne periode.

Torsdag morgen fik vi rapport fra Det Store Udvalg, som resulterede i, at der blev valgt et bestyrelsesudvalg, der bl.a. vælger embedsmænd, bestyrelse og afdelingsledere, samt forslagsudvalg. Senere fremlagde formanden på bestyrelsens vegne et strategioplæg for den kommende periode – noget bestyrelsen var blevet pålagt af den forrige generalforsamling. Strategioplægget var et velgennemarbejdet oplæg, som efter kun ganske kort debat blev vedtaget.
Vi har også lyttet til næstformandens og økonomichefens rapporter, og derefter gik vi i gang med alle afdelingernes rapporter, samt andre institutioner med tilknytning til kirken.

I løbet af eftermiddagen kom bestyrelsesudvalget med forslag til formand, og Thomas Müller blev genvalgt. Som altid er der nogle vedtægtsændringer, og denne gang ingen undtagelse. Den største er nok nævnt ovenover med periodens længde. De fleste andre blev også vedtaget, og der venter et par stykker til senere.

Følg gerne med på adventist.dk/gf eller følg liveopdateringer på Twitter og Facebook. Du kan også følge med live på adventist.dk/tv.

Se billeder fra generalforsamlingen her.BIBELVERS

ApG 11,23
Da han kom dertil og erfarede Guds nåde, blev han glad og formanede alle til at holde sig til Herren med beslutsomt hjerte.
Find vores kirker og afdelinger