AHS
En frivillig fra Newbold snakker med flygtninge i lejrne i Dunkirk. Foto: Sharon Louise.

 

Elever fra Newbold College hjælper flygtninge i Frankrig

14.12.15 - af Kirsty Watkins, TEDivision, Adventist Review staff (dm)

Søndag den 29. november, kørte en gruppe på 10 elever i minibus fra Newbold College, til en flygtningelejr i Dunkirk, Frankrig, for at prøve at gøre en forskel for nogle af de mange flygtninge der er kommet til Europa.

Syv studerende og tre medarbejdere tog den to timer lange tur over den Engelske kanal for at uddele mad, soveposer, tøj, håndklæder, tæpper, toiletartikler og andre donerede ting for at hjælpe nogen af de 2.000 flygtninge der levede i lejren. Turen blev lavet i samarbejde med ADRA Frankrig.

Sharon Louise, der deltog på turen siger at, ”jeg praktisk talt tiggede om at komme med”, fra det øjeblik hvor hun hørte at Newbold var ved at arrangere en tur i samarbejde med ADRA.

”Det var noget omkring den tanke om at alle disse personer har gået i dage, uger ja selv måneder for at finde tryghed, som jeg ikke har kunne slippe,” siger Louise. Hun beskriver at lejren var værre end noget hun overhovedet kunne sætte ord på, og hun endte med at bruge det meste af besøget i lejren med at tage billeder.

”Når vi sad i stilhed på vej hjem i minibussen, spurgte jeg hver person om at sammenfatte oplevelsen med et eneste ord,” sagde hun. ”Dette var noget af det jeg fik som svar: rystende, rædselsfuld, umenneskelig, beskidt, frygteligt, tankevækkende, uacceptabelt, forfærdeligt og ydmygt.”

AHS
Alastair Agbaje med nogen af de mange donationer de havde modtaget. Foto: Sharon Louise.

 

Flygtningelejren i Dunkirk blev etableret af 60 flygtninge, men antallet er sidenhen vokset til omkring 2000, efter at hundredetusinder af flygtningen er strømmet ind i Europa fra krigshærgede lande som Syrien, Irak og Afghanistan. Adventistmedlemmer rundt om i Europa har hjulpet flygtningene med mad, tøj og ly imens Europas ledere, kæmper med at finde et svar til den største flygtningen tilstrømning siden 2. Verdenskrig.

Alastair Agbaje, kapellan på Newbold College og initiativtager af turen til Dunkirk, fortæller at han mødtes med en ung familie fra Irak, som havde ankommet til lejren to uger tideligere. ”Deres telt var slået op i et mudderhul, og de havde en toårig søn hvis hænder var iskolde,” siger han. ”Alligevel var familien meget imødekommende og havde bevaret håbet, selvom deres situation var forfærdelig. Dette scenarie og situationen ved de mange andre telte vi besøgte, knuste mit hjerte.”

”Vores formål var at række ud på en praktisk måde, til en gruppe mennesker som har et desperat behov for mad, tøj og anden støtte,” sagde Agbaje. ”Flygtningelejren ligger bogstaveligtalt foran vores dørtrin, og dette var en stor motivation da vi besluttede os for at hjælpe.”

Agbaje blev opmuntret af det antal af donationer som de havde modtoget. ”Når min nabo hørte at jeg skulle rejse til flygtningelejren, donerede han ting til en værdi af 2000 kr., der iblandt soveposer, vandtæt tøj og frugt. Derudover har han lovet at støtte vores næste tur. Dette understregede overfor mig at vores samfund gerne vil blive involveret.”

Agbaje afslutter med at sige at ”nationale grænser er ingen barriere for barmhjertighed”.BIBELVERS

1 Joh 5,4
For alt, hvad der er født af Gud, overvinder verden; og den sejr, som har overvundet verden, er vor tro.
Find vores kirker og afdelinger