AHS

Børnene i fokus på familieweekenden

01.10.15 - af Anne-May Müller

I weekenden (25.-27. september) samledes lidt over 60 mennesker på Himmerlandsgården for at hygge sig til Familieweekend.

Og når så mange børn og voksne samles, så er fokus helt klart på børnene, så der var masser af aktiviteter, sange, andagter og møder for børn i forskellige aldersgrupper. Da vi skulle til gudstjeneste lød det højt og tydeligt fra 4-årige Miriam: ”Cecilie skal sidde ved siden af mig – hun er min bedste ven!” De havde mødt hinanden første gang fredag aften! På familieweekenden er der rig mulighed for at skabe netværk og nye venskaber på tværs af landsdele og menigheder. Eller som Samuel (7 år) sagde til et af sine nye bekendtskaber: ”Vidste du godt, at vi er venner?”

En af pointerne i undervisningen for de voksne var, at børns første stadie i troen og det åndelige liv, er det, de oplever gennem andre. Gennem voksnes begejstring for Gud, gennem deres venner, der også tror, gennem den gode stemning der skabes i kirke og bibelklub. Med det i tanke var det herligt at høre og se, hvordan børn og voksne fik delt tro, glæde og erfaringer i løbet af weekenden.

AHS

Til gudstjenesten fik børn og voksne lov til at høre og se beretningen om Gud, der kalder Abram og Saraj, og hvordan løftet om den store familie blev til virkelighed. Og ja, 25 børn kan godt sidde musestille og opslugt af de gamle fortællinger, når vi også tør lade Helligånden arbejde gennem ro og stilhed.

Både børn og voksne var også på tur i det skønneste efterårssolskinsvejr, hvor vi vandrede med Abraham, byggede altre, bar vand i ørkenen, og lavede fodspor i sandet.

Maria Kivikoski lærte de voksne noget om, hvor vigtigt det er at forstå sit barn på det niveau det nu er på. Vi lærte om børns indre styresystem, og hvor vigtigt det er, at vi voksne tager ansvaret og hjælper barnet med at sætte rammer og leder det igennem den rejse, livet er, og den kæmpe udvikling de går igennem fra baby til voksen. Tak, Maria, fordi du gav os forældre velfunderet og givende undervisning, der kunne bruges uanset hvilken alder vores børn har.

AHS

At være forældre i dag kræver også, at vi har en holdning til det digitale liv, som vores børn uundgåeligt har. Og søndag formiddag fik vi besøg af Mikael Arendt Laursen fra Kids and Media, der udfordrede og underviste os. Ingen løftede pegefingre fra hans side – men en masse information og viden, som er vigtig vi har om den digitale virkelighed, som vi alle er en del af. Også der har vi som forældre ansvaret for at guide vores børn i gennem. Et af hans råd var, at vi ikke skulle være overvågende, men årvågne!

Og sådan sluttede endnu en skøn weekend på Himmerlandsgården.

Vel mødt til næste familieweekend den 11.-13. marts på Hvidekilde ved Helsinge.BIBELVERS

Sl 86,11
Vis mig din vej, Herre, så jeg kan vandre i din sandhed, lad mit hjerte alene frygte dit navn.
Find vores kirker og afdelinger