San Antonio 2015 - dag 6b

08.07.15 af Ivan Rechter

Generalforsamlingen sidder og "piller" lidt i diverse detaljer omkring formuleringer i menighedshåndbogen. Ialt ca. 2.500 delegerede. Samtidigt ser jeg mit snit til at fastholde lidt indtryk fra de første 6 dage her i San Antonio, Texas.

Det er på mange måder en særdeles usædvanlig oplevelse.

Hvornår har man sidst set:

- plakater i lygtepælene, der byder velkommen til Syvende Dags Adventistkirkens Verdens topmøde?

GCSA15 Ivan1

skilte i tilfældige butikkerne der ligeledes byder adventisterne velkommen:

GCSA15 Ivan2

skilte rundt omkring i byen der ligeledes byder adventisterne velkommen fortæller at mange af byens spisesteder har vegetar-retter på menuen:

GCSA15 Ivan3

at man lukker en motorvejsafkørsel for at undgå kø for de gående adventister på vej ud fra fredags-aften-mødet.

en kantine med 7-8000 pladser, hvor jeg indtil nu ikke har stået i kø længere end omkring 3-5 minutter (hvad menuen angår, synes jeg i øvrigt at kokketeamet er sluppet ganske godt fra diverse variationer over temaet "ris, bønner, salat og brød" :-)

GCSA15 Ivan12


Byen San Antonio har 1,2 mil. indbyggere og denne konference med 65.000 deltagere, er det største konvent nogensinde i byen, hvilket helt klart er årsagen til de store anstrengelser der er gjort fra byens side. Herunder stort opbud af politifolk, både til regulering af trafikken, men også for ved at være synlig, at øge sikkerheden.

Hvad angår selve de Kirkelige er der også mange indtryk!

Medlemmerne i vores division (TED) udgør ca. 1 % af verdenskirken. Tager vi de andre europæere, nordamerikanerne og australierne med, - der er jo dem vi ligner mest, så udgør disse grupper tilsammen mindre end 10% af verdenskirken. For 50 år siden var det ca. halvdelen.

Det betyder, at det på mange måder er Afrika og Syd/Mellemamerika der "bestemmer". Ikke kun fordi de med hver 6 mill. medlemmer udgør ca. 2/3 af kirken, men også fordi de i høj grad deler de samme holdninger, der klart går i en retning af en opstramning af både administrative regler og teologi.

Selvom disse holdninger generelt ligger langt væk fra dansk mentalitet, og at man faktisk må se i øjnene at verdenskirkens kurs og attitude, ligner noget vi troede var overstået for 50-100 år siden, skal vi huske at minde os selv om, at dette foregår i en nogenlunde demokratisk proces der reelt afspejler de faktiske forhold i kirken.

I en helt anden genre skal nævnes MENA der har status af "Union Mission" og som dækker Nordafrika og Mellemøsten. Et kæmpe muslimsk område med kun ca. 3.000 adventister, dvs. næsten samme antal adventister som i Danmark.

En af MENA's aktiviteter er såkaldte "Waldesian Students". Dette går ud på at sende unge adventister som studerende på universiteterne i storbyerne, - altså i de muslimske lande. Disse unge adventister evangeliserer så blandt de øvrige studerende. Disse unge mennesker har mere på spil, end de fleste af os i trygge Danmark nok umiddelbart forestiller sig. Stor respekt!

Til sidst skal lige nævnes at der også i vores er en masse dygtige og engagerede mennesker, ikke mindst fra Nordamerika, der arbejder i kirkens afdelinger i General Konferencen, dem kan vi godt være tilfredse med.

Det var vist alt herfra i denne omgang.

Nåh ja, - jeg glemte så lige at nævne, at den danske delegation inkludere at par "Happy Ladies" som bruger en hver lejlighed til at stjæle opmærksomheden. Dem er vi rigtig stolte af :-)

GCSA15 Ivan4BIBELVERS

1 Joh 4,16
Og vi kender og tror på den kærlighed, som Gud har til os.
Find vores kirker og afdelinger