San Antonio 2015 - dag 6 - tirsdag

07.07.15 af Thomas Müller

Endnu en lang dag er ved at være ovre. I dag var det afslutningen af skabelsestrospunktet der skulle på plads. Det meste af formiddagen gik med en lang debat, og som forventet var det ordene ”recent” (nylig) og ”literal” (bogstavelig) som gav den længste kø ved mikrofonerne.

I går sendte de delegerede forslaget tilbage til udvalget, men det var kun mindre detaljer, der blev ændret, og forslaget blev fremlagt stort set, som først beskrevet. Igen efter lang diskussion blev der krævet afstemning, og som forventet var der et overvældende flertal, som stemte for.

De demokratiske spilleregler tolkes lidt anderledes i denne del af verden. Midt i debatten valgte Ted Wilson at gå til mikrofonen til ordstyrerens overraskelse og holde et længere indlæg til fordel for det fremlagte forslag. Selvom han er formand for Generalkonferencen ville vi nok i Danmark have insisteret på, at han respekterede talerækken og fik sine 2 minutter lige som alle andre taler.

Herefter kom bestyrelsesudvalget med en del forslag til ”associate directors” altså assistenter til afdelingslederne som alle blev stemt igennem.

Til aften var der igen rapporter fra to divisioner og især den sidste fra den sydamerikanske division gjorde stort indtryk. De har døbt over en mio medlemmer de seneste fem år. Medlemstallet er på 3.6 mio og man fik indtryk af, at kirken sprudler af energi og missionsiver.

Særligt én historie fangede min opmærksomhed. Det var en midaldrende dame, en lægperson, der havde fået adgang til et fængsel, hvor hun nærmest var blevet mor for en del af de indsatte. På grund af hendes arbejde er flere end 2000 indsatte blevet døbt. At høre vidnesbyrdene fra disse hårdkogte forbrydere og høre dem udtale sig om hvad frihed i Kristus betyder var meget rørende.

Programmet blev afsluttet af en kvartet og hele delegationen fra Sydamerika rejste sig med små flag og stemningen blev så opløftet, at man næsten troede man var kommet til en fodboldkamp. Det var en kombination af national stolthed og glæde i Herren – i hvert fald til Guds pris og ære.BIBELVERS

Sl 111,4
Han har skabt sig et ry ved sine undere, Herren er nådig og barmhjertig.
Find vores kirker og afdelinger