San Antonio 2015 - dag 2

03.07.15 af Thomas Müller

En lang dag er ved at være slut, det er fredag aften og sabbatten nærmer sig. Mark Finley har lige prædiket varmt og inspirerende, hvor han blandt andet understregede disciplenes forskelligheder og alligevel var de alle udvalgt af Jesus og formåede at være sammen. Finley opfordrede forsamlingen til at fokusere på evangelisme og det kald vi hver især som medlemmer har fået. Aftenen sluttede stemningsfuldt med elleve dåb midt inde i salen. Alle de nye medlemmer er fra San Antonio, hvor flere af dem først fornylig har lært kirken at kende gennem et gratis sundhedstilbud i netop Aladome, arrangeret af Adventistkirken i april måned.

Ellers er dagen primært gået med aflæggelse af sekretærens og økonomischefen rapport afbrudt af rapporter fra valgkomiteen, hvor de tre embedsmænd er blevet valgt.

Ted Wilson er valgt til at fortsætte yderligere fem år på posten som formand for verdenskirken. G T Ng blev genvalgt som sekretær (det vi i Danmark kalder næstformand) og Juan Prestol-Peusan blev valgt til økonomichef.

Sekretærrapporten var en åbenhjertig og ærlig rapport, der ikke kun fremhævede de positive tal med over en million dåb hvert eneste år i den sidste femårsperiode, men G T Ng gjorde også opmærksom på alle de medlemmer vi årligt mister, og som forsvinder fra vores radar. I dag har Syvende Dags Adventistkirken 18,5 mio medlemmer.

De delegerede blev præsenteret for nogle bemærkelsesværdige statistikker hvor kun 8% af kirkens medlemmer bor i det ”globale nord” (primært Europa/USA) mens halvdelen af alle indtægter stadig kommer fra disse 8% af medlemmer.

Økonomichefen fremlagde yderligere grafer og diagrammer, der på en letforståelig måde gennemgik kirkens økonomi og viste, at Generalkonferencen er en solid økonomisk størrelse, der årligt distribuerer enorme mængder penge til mission og evangelisme.

I morgen er forhandlingsmøderne stillet på pause, de delegerede skal fejre sabbat sammen med alle besøgende, hvor man forventer op til 60.000 adventister i Alamodome, den store sportshal i San Antonio Texas.BIBELVERS

Klages 3,22
Herrens troskab er ikke hørt op, hans barmhjertighed er ikke forbi,
Find vores kirker og afdelinger