San Antonio 2015 - dag 1

02.07.15 af Anne-May Müller

Dagen her i Texas er slet ikke slut endnu. Lige nu sidder vi i den kæmpestore Alamodome i San Antonio og lytter og ser formand, Ted N C Wilsons rapport over de sidste 5 år i kirken.

Ellers har dagen i store træk handlet om to ting: Problemer med det elektroniske afstemningssystem samt nedsættelse af Nominating Committee (valgkomite) til både Generalkonferencen og de 13 Divisioner som kirken er delt op i.

GCSA15 afstemningsenhed

Det elektroniske afstemningssystem, som man har lejet et uafhængigt firma ind til at stå for, viste kun et par hundrede deltagere ved første prøveafstemning. Det er jo alt for lidt når der kl 9 i morges var registreret ca 1800 af de ca 2600 delegerede. Så var det jo godt, at vi havde fået udleveret et godt gammeldags pap-stemme-skilt. I løbet af dagen blev der gjort flere forbedringer, og vi har lavet mange sjove prøveafstemninger i dag for at teste om det snart fungerede godt nok. Vi håber, at der i morgen bliver styr på det. Folk begynder at miste tillid til systemet, men samtidig er det enormt vigtigt at vi kan have en hurtig og tryg måde at lave hemmelig og anonym afstemning på til de mere følsomme emner, som skal diskuteres senere i forløbet.

I eftermiddags samledes de delegerede i hver deres Division, hvor der skulle vælges medlemmer til Nominating Committee. Vi fra Trans-Europæisk Division (TED) skulle vælge 11 personer til den store valgkomite, og når der så skal vælges embedsmænd til TED udvides den med 7 mere. Danmark fik en plads i valgkomiteen, idet Anne-May Müller sidder med der. Den 252 medlemmer store komite blev vedtaget, men med flere kommentarer om den meget lille andel kvinder (13,5%), og en underrepresentation af unge mennesker under 30.

I aften er det som sagt Ted Wilson, der aflægger rapport fra hele verden. Et inspirerende program med tale og små videoklip, der viser, hvordan kirken arbejder i hele verden. I introduktionen så vi billeder fra HappyHand i København, og ved udgangen får vi udleveret en cd med reportager fra alle Divisioner, og der er HappyHand repreæsenteret med et indslag.BIBELVERS

Joh 17,24
Fader, jeg vil, at hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, for at de skal se min herlighed, som du har givet mig, for du har elsket mig, før verden blev grundlagt.
Find vores kirker og afdelinger