AHSSam Oivo med sin familie.

Nylig døbt og tidligere bandemedlem skaber fred på Papua New Guinea

19.015.15 - af Benson McRubin's, Adventist Review (dm)

En nyligt døbt medlem af Syvende Dags Adventistkirken har brugt sin indflydelse som et tidligere bandemedlem, til at forhandle fred imellem tre lokale bander på Papua New Guinea.

I mange år har bandernes forsøg på at kontrollere forskellige territorier, forårsaget at de 50.000 indbyggere i Popondetta, hovedstaden i landets norlige provins, ikke har kunnet bevæge sig frit rundt. Fjendtligheden imellem banderne har forårsaget voldlige sammenstød og rivalisering.

Men Sam Oivo, lederen af en af banderne, lærte om Jesus og blev døbt som et resultat af en evangelisk mødeserie som blev holdt i byen sidste år. Han besluttede at han ville prøve at rette op på de forkerte ting han havde gjort, og give andre bandemedlemmer chancen for at kunne nyde et bedre liv.

Med støtte fra adventistkirkerne Popondetta og Bangoho, klarede Ovio at samle mere end 50 bandemedlemmer, de fleste var unge mænd, til en forsonings ceremoni i det område som hans gamle bande kontrollerede.

Repræsentanter fra hver af banderne undskyldte offentligt for de mange års problemer som de har skabt for hindanden, deres familier og lokalsamfundet. De gav løfte om at de vil skabe nye og bedre relationer til hinanden og anerkendte at deres indtagelse af alkohol havde bidraget til den vedvarende spænding imellem dem.

Ledere fra lokalsamfundet ønskede de unge mænd tillykke med deres beslutning og opfordrede dem til at støtte hinanden, i det de begyndte på deres nye liv.

Oivo udfordrede bandemedlemmerne til at acceptere Guds vej til tilgivelse, og foreslog at de kunne komme i kirken for at lære mere.

 BIBELVERS

Ef 5,1
I skal ligne Gud som hans kære børn
Find vores kirker og afdelinger